home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Πολιτική

Πουλάς: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα το self test

Κρίσιμα ερωτήματα για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού έθεσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή σχετική επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει προς το Υπουργείο Υγείας.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Πουλάς ζήτησε στοιχεία σχετικά με το πόσες δόσεις εμβολίων αναμένεται να παραλάβει η Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του έτους από κάθε εταιρεία, καθώς και εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η σύναψη συμφωνιών με άλλες εταιρείες που παράγουν εμβόλια προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία του εμβολιασμού. Επιπλέον, ζήτησε από τον κ. Κοντοζαμάνη διευκρινίσεις σχετικά με το πλάνο για την πορεία των εμβολιασμών από εδώ και στο εξής και για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης σχετικά με την εμβολιαστική κάλυψη των ατόμων που θα απασχοληθούν στον τουρισμό το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πληροφορίες που θέλουν τη Γερμανία να έχει υπογράψει ξεχωριστές και πέραν του πλαισίου της Ε.Ε. συμφωνίες με τις εταιρείες Pfizer και την Curevac για την προμήθεια περισσότερων εμβολίων, ενώ ρώτησε τον Υπουργό αν ισχύουν τα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού τύπου που υποστηρίζουν ότι πολλές χώρες προμηθεύονται τελικά πολύ λιγότερα εμβόλια από αυτά που είχαν εξαρχής κατανεμηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αν η χώρα μας ανήκει σε αυτήν την κατηγορία υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που αν ισχύει θα αποτελέσει πολύ μεγάλο εμπόδιο στην επίτευξη της ανοσίας της αγέλης με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.»

Ο κ. Πουλάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αποσπασματική όπως τη χαρακτήρισε κίνηση της κυβέρνησης να επιτάξει τους ιδιώτες γιατρούς τονίζοντας ότι αυτό δεν αρκεί και επιβάλλεται η κυβέρνηση να προχωρήσει και στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ώστε να ανασάνει το ΕΣΥ.

Τέλος, κλείνοντας την τοποθέτησή του ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας τόνισε ότι η διαχείριση της κρίσης δεν θέλει πυροτεχνήματα και μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα, αλλά σοβαρότητα, σχεδιασμό και εμπλοκή όλων των φορέων αναφερόμενος στην αναγγελία της κυβέρνησης για τη χρήση self test κορωνοϊού από του πολίτες, χαρακτηρίζοντάς τη ως «επικοινωνιακό πυροτέχνημα και καινούργια εφεύρεση» χωρίς καμία προετοιμασία.

Δείτε εδώ το βίντεο της τοποθέτησής του:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button