home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κορινθία

Άσσος Κορινθίας: Κίνδυνος κατάρρευσης στο αλιευτικό καταφύγιο

Τα νερά της θάλασσας χαμήλωσαν και στον Κορινθιακό κόλπο, όπως σε όλη τη Μεσόγειο, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων τα σοβαρά προβλήματα που σκέπαζε η θάλασσα στο αλιευτικό καταφύγιο του Άσσου Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, όπως διαπίστωσαν αλιείς της περιοχής, με τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Σταυρέλη, που έκανε τα κρηπιδώματα είναι κυριολεκτικά στον «αέρα» , ενώ σε άλλα σημεία έχουν πάθει καθιζήσεις, με ορατό το κίνδυνο να καταρρεύσουν στην πρώτη κακοκαιρία. Οι φανοστάτες δεν λειτουργούν, ενώ δύο από αυτούς είναι ήδη στο έδαφος.

Η είσοδος στο αλιευτικό καταφύγιο από επαγγελματικά σκάφη είναι και πάλι δυσχερής, λόγω των προσχώσεων με άμμο, αφού η εκβάθυνση που έγινε πριν λίγους μήνες από το Λιμενικό Ταμείο, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα σε βάθος χρόνου.

Λιμάνι Άσσου

Το οίκημα του Ναυτικού Ομίλου Άσσου στην είσοδο του χειμάρρου Ράχιανη στην παραλία είναι στον αέρα από τις πλημμύρες του Ζορμπά το 2018 και έκτοτε δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Σχετικό και το πρόβλημα του δρόμου που ενώνει τις δύο πλευρές του ποταμού στην εκβολή, ο οποίος έχει διακοπεί από το Σεπτέμβριο 2018.

Ο κ. Σταυρέλης στην ανακοίνωσή του σημειώνει πώς «Δυστυχώς στον προϋπολογισμό του 20121 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δεν έχει προβλεφθεί σημαντική πίστωση έργου για την αποκατάσταση των ζημιών του αλιευτικού καταφυγίου. Οι ειδικοί λένε ότι απαιτείται , πέραν των αποκαταστάσεων, ένας νέας μώλος-κυματοθραύστης 20-30 μέτρων στην είσοδο του καταφυγίου στη βόρεια πλευρά. Εμείς ως παράταξη θα στηρίξουμε και θα εγκρίνουμε την ψήφιση των αναγκαίων κονδυλίων, όταν η Δημοτική Αρχή ενεργοποιηθεί σχετικά με την εκπόνηση της αναγκαίας μελέτης».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button