home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Save your Hood: Εθελοντές βάλθηκαν να απαλλάξουν Ναύπλιο και Άργος από τα σκουπίδια

Εθελοντές που συμμετέχουν στην Πανελλαδική δράση «Save your Hood» καθάρισαν σήμερα Κυριακή 21 μαρτίου από τα σκουπίδια δυο τοποθεσίες σε Άργος και Ναύπλιο. Στην πόλη του Άργους συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί και καθάρισαν τα σκαλάκια του Αγίου Γεωργίου. Στην πόλη του Ναυπλίου την ίδια ώρα εθελοντές μάζεψαν κάθε λογής απορρίμματα από τον κυματοθραύστη και τον χώρο του πάρκινγκ, στην παραλιακή ζώνη.

Στόχος των δράσεων αυτών που έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, είναι η ευαισθητοποίηση όλων σε θέματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, πέρα από τον καθαρισμό και καλλωπισμό των σημείων στα οποία επεμβαίνουν οι εθελοντές της γειτονιάς.

Συνολικά από τις σημερινές δράσεις μαζεύτηκαν 11.500 λίτρα απορριμμάτων και στις δύο πόλεις από 27 εθελοντές (20 στο Ναύπλιο και 7 στο Άργος). Αρκετά μπάζα, μέχρι και λεκάνη τουαλέτας, βρέθηκαν από τους εθελοντές που συμμετείχαν στις δράσεις.

Όπως αναφέρει η συντονίστρια της ομάδας:

«Εφτά Σουπερ ήρωες απ’ το Αργος και είκοσι απ’ το Ναύπλιο αφήσαμε για λίγο τους καναπέδες μας και βγήκαμε έξω με την απειλή της βροχής και του κρύου και καθαρίσαμε κατά 11.500 λίτρα συνολικά το σπίτι μας (δηλαδή το περιβάλλον) 22 σακούλες γίγας και διάφορα μπάζα, για το Άργος 5.000 λίτρα. Ενώ από το Ναύπλιο τριάντα σακούλες γίγας, ρόδες αυτοκινήτων, φορτηγών και μπάζα, για το Ναύπλιο 6,500 λίτρα.

Δεν σταματάμε αν δεν αλλάξει η νοοτροπία όλων.

Μαζί μπορούμε να φέρουμε αυτή την αλλαγή για το καλό όλων μας. Τεράστιο ευχαριστώ στις ”υπερ-ατομάρες” όλες, που κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για όλους μας. Αφιερώνουν χρόνο, κόπο και χρειάζονται τον σεβασμό όλων. Φανταστικοί άλλη μια φορά όλοι τους. Σε παρακαλώ, ΜΗΝ πετάς σκουπίδια έξω απ’ τον κάδο».

Στο Ναύπλιο:

Στο Άργος:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button