home design 1800x300 (banner)
ΠολιτικήΜεσσηνία

ΠΟΠ ελιές Καλαμάτας: Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα

Για «προκλητική και εκφοβιστική ενέργεια» από την Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών-Τυποποιητών Ελλάδας αναφορικά με το «ΠΟΠ ελιές Καλαμάτας» κάνει λόγο σε ερώτησή του ο Θανάσης Πετράκος, περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου». Παράλληλα αναφέρεται σε «παράνομες Ελληνοποιήσεις», έπειτα από μεγάλες εισαγωγές Ελιάς Καλαμών από Τρίτες Χώρες.

Όπως σημειώνει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου:

“Οφείλουμε να καταγγείλουμε με τον πιο έντονο τρόπο ,την Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών-Τυποποιητών Ελλάδας (ΠΕΜΕΤΕ) για την άκρως προκλητική και εκφοβιστική της ενέργεια να στείλει εξώδικο και να απειλεί τους δημοσιογράφους και τις εφημερίδες «Ελευθερία» και «Θάρρος» και να απειλεί να ανακαλέσουν όσα έχουν γράψει για να υπερασπιστούν το «ΠΟΠ ελιές Καλαμάτας» διαφορετικά ,άκουσον – άκουσον, «θα προβούν άμεσα στην άσκηση κάθε νομίμου μέσου ενώπιον αστικών και ποινικών δικαστηρίων»!!!

Παράλληλα καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ,τον Περιφερειάρχη , όλα τα Δημοτικά Συμβούλια και τους φορείς της Πελοποννήσου τις Ενώσεις των Δημοσιογράφων , τους βουλευτές και φυσικά την κυβέρνηση, να καταγγείλουν την προκλητική και εκφοβιστική αυτή ενέργεια της ΠΕΜΕΤΕ η οποία δεν στρέφεται μόνο κατά της Ελευθερίας του Τύπου αλλά και κατά των πολιτικών ελευθεριών και της δυνατότητας των αιρετών εκπροσώπων του λαού στην Αυτοδιοίκηση και το Ελληνικό Κοινοβούλιο να διατυπώνουν ελεύθερα τη γνώμη τους.

Κατά τη γνώμη μας όμως εκτός από θρασύτατη, προκλητική και εκφοβιστική αυτή ενέργεια της ΠΕΜΕΤΕ δείχνει και φόβο και ενοχή . Η ΠΕΜΕΤΕ επέλεξε να εκφοβίσει τους δημοσιογράφους και τις εφημερίδες διότι δεν τολμά να τα βάλει με τους αιρετούς εκπροσώπους του λαού στην Αυτοδιοίκηση και το Ελληνικό Κοινοβούλιο διότι εκτίμησαν ότι αν στραφούν κατά βουλευτών ή Αυτοδιοικητικών θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να καταδικάσει την ενέργεια τους . Για αυτό επέλεξαν τους δημοσιογράφους και τις εφημερίδες της Μεσσηνίας θεωρώντας ότι είναι «πιο εύκολοι αντίπαλοι». Θυμίζω και προκαλώ τους κ. της ΠΕΜΕΤΕ ότι ο βουλευτής Μεσσηνίας και πρώην υπουργός κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος κατέθεσε στις 18 Μαρτίου 2021 μια εξαιρετική ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων στην οποία και στην οποία αναφέρει επί λέξει:

«Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα στην απορρόφηση και εμπορία της Ελιάς Ποικιλίας Καλαμών. Μια από τις αιτίες, που έχουν προκαλέσει αυτή την κατάσταση, είναι το γεγονός, ότι τα έτη 2017, 2018, 2019 πραγματοποιήθηκαν μεγάλες εισαγωγές Ελιάς Καλαμών από Τρίτες Χώρες, οι οποίες στη συνέχεια πιθανότατα ελληνοποιήθηκαν και δόθηκαν στην κατανάλωση και την εξαγωγή.   

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Τι ποσότητες ελιάς Ποικιλίας Καλαμών, εισήχθησαν σε λιμάνια της χώρα μας από Τρίτες Χώρες, τα έτη 2017, 2018, 2019;

Έγιναν έλεγχοι για παράνομες ελληνοποιήσεις;».

Θυμίζω και προκαλώ επίσης ότι ανάλογες απόψεις διατυπώθηκαν από πολλούς Περιφερειακούς Συμβούλους μεταξύ αυτών και από τον υπογράφοντα με την εισήγηση μου , αλλά και τον Περιφερειάρχη στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κατά τη πρόσφατη συζήτηση για το «ΠΟΠ ελιές Καλαμάτας». Συνεπώς κατά τη γνώμη μας δεν είναι τυχαίος ο εκνευρισμός της ΠΕΜΕΤΕ.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ,και τον Περιφερειάρχη , και όλα τα Δημοτικά Συμβούλια και τους ολους φορείς της Πελοποννήσου , τις Ενώσεις των Δημοσιογράφων , τους βουλευτές και φυσικά την κυβέρνηση, να καταγγείλουν την προκλητική και εκφοβιστική αυτή ενέργεια της ΠΕΜΕΤΕ. Αλλά και να συντονιστούμε στον αγώνα για την υπεράσπιση του ΠΟΠ και την υλοποίηση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το θέμα αυτό.

Το δίλημμα είναι καθαρό για όλους και πρώτα απ όλα για την κυβέρνηση: «Με τους παραγωγούς , και τη προστασία του εμβληματικού μας προϊόντος «ΠΟΠ ελιές Καλαμάτας» ή με την απαξίωση του την καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας και τις εισαγωγές και ελληνοποιήσεις?

«Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα» για την κυβέρνηση , η οποία πρέπει να σταματήσει το κρυφτούλι και το παραμύθι «Ότι πει η απόφαση του ΣτΕ» . Διότι δεν αποφάσισε το ΣτΕ το 2018 το Υπουργείο αποφάσισε . Συνεπώς αν θέλει να προστατεύσει το ΠΟΠ με πολιτική απόφαση οφείλει να καταργήσει τη λεγόμενη ρύθμιση Αποστόλου”.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button