home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Πολιτική

Πέτρος Τατούλης: Προσέφυγε στο ΣτΕ διεκδικώντας 281.924 ευρώ από το Δημόσιο

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε σήμερα το αίτημα του πρώην βουλευτή Πέτρου Τατούλη, ο οποίος ζητεί να του καταβληθούν ποσά άνω των 280.000 ευρώ. Τα χρήματα αφορούν τη διαφορά μεταξύ της βουλευτικής αποζημίωσης και των αναβαθμισμένων αποδοχών των δικαστικών, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με απόφαση του Μισθοδικείου, στο ύψος των αποδοχών του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, για το χρονικό διάστημα 1.1.2004 έως 31.12.2007.

Ο πρώην βουλευτής προσέφυγε στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, ζητώντας να αναιρεθεί απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία απορρίφθηκε αγωγή του.

Να σημειωθεί ότι στο ΣτΕ εκκρεμούν και άλλα ανάλογα αιτήματα μικρής ομάδας βουλευτών, μετά από απόρριψη των αγωγών τους που έγινε από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Με την αγωγή αυτή ο Πέτρος Τατούλης ζητεί να του αναγνωριστεί η υποχρέωση του Δημοσίου να του καταβάλει:

Το ποσό των 281.924 ευρώ, ως διαφορά μεταξύ της βουλευτικής αποζημίωσης και των αναβαθμισμένων αποδοχών των δικαστικών, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με απόφαση του Μισθοδικείου, στο ύψος των αποδοχών του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, για το χρονικό διάστημα 1.1.2004 έως 31.12.2007 και επικουρικά (δηλαδή, εάν δεν γίνει από το ΣτΕ δεκτό το πρώτο σκέλος του αιτήματος) ζητάει το ποσό των 165.516 ευρώ, ως διαφορά μεταξύ της βουλευτικής αποζημίωσης και των αποδοχών των δικαστών, όπως αυτές προσαυξήθηκαν με την «έκτακτη παροχή» του άρθρου 5 του νόμου 3620/2007 και της από 30.1.2008 κοινής υπουργικής απόφασης και

Το ποσό των 10.000 ευρώ, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη από την παράλειψη του Δημοσίου να αναβαθμίσει την βουλευτική αποζημίωσή του.

Τα αιτήματα του Πέτρου Τατούλη τόσο στο Διοικητικό Πρωτοδικείο όσο και στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απερρίφθησαν και έτσι άσκησε αναίρεση στο ΣτΕ.

Από τα Διοικητικά Δικαστήρια κρίθηκε ότι δεν υπήρξε παράλειψη των αρμοδίων οργάνων του Δημοσίου να αναβαθμίσουν τις αποδοχές του για την επίμαχη τριετία, καθώς δεν υπάρχει άνιση μεταχείριση σε βάρος των βουλευτών, αφού είναι διαφορετική η επαγγελματική εξέλιξη και τα χαρακτηριστικά κάθε κατηγορίας.

Η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται τους προσεχείς μήνες.

iefimerida.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button