home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές με βροχές και καταιγίδες

Βροχή Πελοπόννησος

Κακοκαιρία εξπρές αναμένεται για σήμερα το απόγευμα Πέμπτη 18 Μαρτίου με βροχές και καταιγίδες που θα πλήξουν κυρίως την Πελοπόννησο. Το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο βρισκόταν στην Ιταλία, κινείται γρήγορα ανατολικά και προκαλεί μεταβολή του καιρού αρχικά στα δυτικά και στη συνέχεια στα κεντρικά τμήματα.

Κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 19/03 κυρίως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από το μεσημέρι της Πέμπτης 18/03 αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στα νησιά του Ιονίου και στην Πελοπόννησο.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν τα κεντρικά τμήματα, ενώ από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 18/03 έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 19/03 βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού και Βορείου Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά:

Στην Πελοπόννησο από τις απογευματινές ώρες σήμερα Πέμπτη 18/03 έως τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Παρασκευή

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τις πρώτες πρωινές και πρωινές ώρες της Παρασκευής 19 Μαρτίου.

Βροχή Πελοπόννησος

Στον παραπάνω Χάρτη, παρουσιάζεται το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής έως και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 19/03, σύμφωνα με το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα κατά τόπους έντονα φαινόμενα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis