home design 800x400
home design 1170Χ320

Η ΝΔ «αδειάζει» τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο γιατί ενέκρινε ψήφισμα κατά του δικαιώματος στην άμβλωση

Στέλιος Κυμπυρόπουλος

Η ακροδεξιάς έμπνευσης αναφορά κατά του δικαιώματος στην έκτρωση σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έλαβε την έγκριση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ενόχλησε το κόμμα από το οποίο στηρίχθηκε στις Ευρωεκλογές που έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του τονίζοντας πως «η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του».

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος βρέθηκε ανάμεσα στους ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που τάχθηκαν υπέρ της σχετικής ψηφοφορίας.

Η επίμαχη τροποπολογία υποστηρίζει πως όλοι οι άνθρωποι έχουν το εγγενές δικαίωμα στη ζωή και ότι η ανθρώπινη ζωή πρέπει πάντοτε να προστατεύεται, αρχής γενομένης από τη στιγμή της σύλληψης.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Την ψήφο του ευρωβουλευτή σχολίασε η Ειρήνη Αγαθοπούλου, αναπλ. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης αρμόδιας για θέματα Ισότητας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζοντας πως «η πολιτική της κυβέρνησης για την υπαγωγή των πολιτικών ισότητας στο άρμα της γεννητικότητας και του δημογραφικού φέρνει καρπούς. Με την ψήφο του κ. Κυμπουρόπουλου, ευρωβουλευτή της ΝΔ, η ΝΔ παίρνει θέση για το θέμα των αμβλώσεων;»

«Είναι αυτή η κεντρική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας;» ρωτάει η ίδια για να προσθέσει πως «εάν η τοποθέτηση του κ. Κυμπουρόπουλου για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση δεν είναι προσωπική του άποψη, να βγει η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα ισότητας και η ΓΓ να τον διαψεύσουν. Η σιωπή τους συνιστά συναίνεση και αποδοχή. Επιτέλους, πόσα ακόμη “μεμονωμένα” περιστατικά σεξισμού, ρητορικής μίσους, καταψήφισης κεκτημένων δικαιωμάτων των γυναικών και της αυτοδιάθεσης του σώματός τους θα ανεχθεί αυτή η κυβέρνηση;»

Η κ. Αγαθοπούλου αναφέρεται επίσης στις σεξιστικές επιθέσεις του βουλευτή Κ. Μπογδάνου, προς διδάσκουσα σπουδών φύλου του ΕΚΠΑ σημειώνοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακόμα περιμένει απο΄την αρμόδια υφυπουργό Μ. Συρεγγέλα να καταδικάσει.

«Να σταματήσει τώρα η Κυβέρνηση την απαξίωση των σπουδών φύλου, των πολιτικών ισότητας και την καταστρατήγηση κεκτημένων δικαιωμάτων των γυναικών! Ως εδώ!» καταλήγει η δήλωση.

Να σημειωθεί πως ήδη η ΝΔ διαχώρισε τη θέση της από αυτή του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, όπως προαναφέρθηκε.

Η πλευρά Κυμπουρόπουλου

Συνεργάτες του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ανέφεραν πως:

«Όλο αυτό το θέμα ξεκίνησε καθαρά αντιπολιτευτικά από το ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια όσων έγιναν στις πλατείες, της αντιπολιτευτικής χρήσης του δυστυχήματος έξω από τη βουλή και της βάπτισης Γεωργιάδη.

Η θέση του κ. Κυμπουρόπουλου για την άμβλωση των γυναικών έχει διατυπωθεί κι άλλες φορές που έχει έρθει στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι ξεκάθαρα υπέρ του δικαιώματος της γυναίκας στο σεβασμό του σώματος της και στο δικαίωμα στην άμβλωση. Το συγκεκριμένο ψήφισμα που ήρθε στην επιφάνεια και για το οποίο γίνεται ντόρος είναι ένα ψήφισμα που συνολικά είχε αναφορά στο δικαίωμα προστασίας του παιδιού και της παιδικής ζωής. Εκεί κατατέθηκε μία πρόσθετη τροπολογία που δεν υπερψηφίστηκε στο τέλος που έχει να κάνει με το δικαίωμα της ζωής του παιδιού να προστατεύεται καθολικά και από τη στιγμή της σύλληψής του, μέσα στην κοιλιά της μητέρας του.

Εκεί η θέση του κ. Κυμπορόπουλου είναι θετική καθώς υπάρχουν σε κάποιες χώρες και φαινόμενα εξαναγκαστικής έκτρωσης των γυναικών, χωρίς τη βούληση τους. Η προστασία του παιδιού πρέπει να είναι καθολική και η ευρωπαϊκή Ένωση να δεσμεύεται ως προς αυτό σε σχέση με τρίτους, όπως γίνεται και με άλλα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι κείμενο αρχών και θέσεων, όχι νομοθέτημα, ψήφισμα ή οδηγία η κανονισμός.

Δεν μπορεί ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος να ταυτίζεται από κάποιους με ακροδεξιούς όταν μάλιστα την ίδια μέρα μέρα ψήφισε και μίλησε υπέρ για την ομάδα των ΛΟΑΤΚΙ στην ολομέλεια . ΛΟΑΤΚΙ και ακροδεξιά παιδιά, δεν πάνε μαζί.

Ανακεφαλαιώνοντας, ο κ. Κυμπουρόπουλος έχει ψηφίσει άπειρες φορές για το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση. Το συγκεκριμένο ψήφισμα έχει να κάνει με το δικαίωμα που έχει το παιδί».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis