home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΛακωνία

Κύθηρα: Στη Νεάπολη ρυμουλκήθηκαν τα δύο πλοία που συγκρούστηκαν

Με μια μεγάλη επιχείρηση των λιμενικών αρχών τα δύο πλοία που συγκρούστηκαν ανοιχτά των Κυθήρων ρυμουλκήθηκαν σήμερα το πρωί, 15 Μαρτίου, στο λιμάνι της Νεάπολης. Η ρυμούλκηση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού και των θυελλωδών ανέμων που αναμένονται.

Όπως έγινε γνωστό τα δύο πλοία “KIVELI”, σημαίας Λιβερίας και ”AFINA I” σημαίας Μάλτας, συνοδεία ακόμα τεσσάρων (04) Ρ/Κ πλοίων, μιας Φ/Γ-λάντζας, ενός αντιρρυπαντικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ρυμουλκήθηκαν τις απογευματινές ώρες, χθες Κυριακή 14 Μαρτίου, και αγκυροβόλησαν με ασφάλεια στον όρμο Βατίκων, ενώ πραγματοποιήθηκε η πόντιση φράγματος περιμετρικά των εν λόγω πλοίων, για προληπτικούς λόγους αποφυγής τυχόν ρύπανσης.

Στο φορτηγό πλοίο ”AFINA I” σημαίας Μάλτας επιβαίνουν δεκαοκτώ (18) αλλοδαποί μέλη πληρώματος και στο Φ/Γ πλοίου “KIVELI”σημαίας Λιβερίας, εικοσιτέσσερις (24) αλλοδαποί μέλη πληρώματος.

Από τη σύγκρουση δεν αναφέρθηκε τραυματισμός μελών των πληρωμάτων των ανωτέρω πλοίων και είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή είναι δυτικοί άνεμοι εντάσεως 5-6 BF.

Η επιχείρηση αποκόλλησης των πλοίων ήταν επιβεβλημένη διότι από σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή αναμένονται άνεμοι δυτικοί 9 μποφόρ που επηρεάζουν πολύ την συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

(φωτογραφία από το arxipelagos.gr)

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button