home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Επίδομα 534: Σκέψεις για λιγότερους δικαιούχους τον Απρίλιο

ψαλίδι λεφτα

Σκέψεις για περιορισμό των δικαιούχων του επιδόματος των 534 ευρώ υπάρχουν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Η σκέψη είναι από τον Απρίλιο να περιοριστεί η περίμετρος της διευρυμένης λίστας των ανοιχτών αλλά πληττόμενων βάσει ΚΑΔ επιχειρήσεων, που ισχύει από τον περασμένο Νοέμβριο για τις αναστολές συμβάσεων.

Έτσι η χορήγηση οι αναστολές συμβάσεων εργασίας και η χορήγηση του επιδόματος των 534 ευρώ να ισχύσει μόνο για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή.

Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας και του lockdown. Κλειδί στην υλοποίηση του σχεδίου είναι αν το lockdown θα επεκταθεί και εντός Απριλίου με τους σημερινούς όρους ή αν θα υπάρξει υγειονομικό περιθώριο για κάποιου είδους άνοιγμα – π.χ. του λιανεμπορίου – έστω και περιορισμένου, στα τέλη Μαρτίου. Διακηρυγμένος στόχος είναι, άλλωστε, τα μέτρα στήριξης σταδιακά να αποκτήσουν καλύτερη στόχευση, καθώς οι δημοσιονομικές αντοχές του κρατικού προϋπολογισμού στενεύουν.

Ο λογαριασμός των μέτρων στήριξης του 2021 φτάνει ήδη στα 11,6 δισ. ευρώ, με τα μέτρα που έχουν υλοποιηθεί και εξαγγελθεί, ενώ είχαν προβλεφθεί μέτρα μόλις 7,5 δισ. στον προϋπολογισμό. Όπως έχουν πει πολλές φορές αρμόδια χείλη, οι αντοχές του προϋπολογισμού για οριζόντια μέτρα δεν είναι απεριόριστες και γι αυτό, άλλωστε, οι νέες παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν προχθές, όπως το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών, είναι πολύ στοχευμένες με «κόφτες» και ειδικά κριτήρια.

Στο ίδιο πλαίσιο εξετάζεται, το μέτρο των αναστολών συμβάσεων να ισχύσει τον Απρίλιο κατά κύριο λόγο για επιχειρήσεις που θα παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, αν και όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της υγειονομικής κρίσης τα επόμενα 24ωρα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis