home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η πανδημία άφησε πεδίο ελεύθερο για τους κλέφτες μετάλλων στην Αργολίδα

σκλοπές

Μέτρα για την προστασία των αγροτών στην Αργολίδα από φαινόμενα κλοπών αγροτικών εργαλείων και εξαρτημάτων ζητά ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η πανδημία του κορωνοϊού και οι απαγορεύσεις που τέθηκαν στις μετακινήσεις των πολιτών φαίνεται να διευκόλυναν τα συγκεκριμένα φαινόμενα, για αυτό και τα περιστατικά κλοπών έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

«Στην δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα λόγω της πανδημίας, ο αγροτικός κόσμος της Αργολίδας, εκτός από τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από τα συνεχόμενα απαγορευτικά και τις καιρικές συνθήκες, υφίσταται άλλο ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που επιτείνει την οικονομική του δυσχέρεια. Αναφερόμαστε στο πρόβλημα των κλοπών παρελκόμενων αγροτικών εργαλείων και εξαρτημάτων, που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα τα τελευταία χρόνια και που δυστυχώς εξακολουθεί να συμβαίνει ακόμα και σήμερα και μάλιστα σε έντονη μορφή.

Καλώδια  χαλκού του δικτύου της  ΔΕΗ που τροφοδοτούν τις γεωτρήσεις, αντλητικά συγκροτήματα, μεταλλικές βάνες, γεωργικά εργαλεία και εξαρτήματα και γενικότερα οτιδήποτε μπορεί να μεταπωληθεί γίνεται στόχος κλοπής από επιτήδειους. Με αυτόν τον τρόπο προκαλούνται καταστροφές στα δίκτυα άρδευσης και ηλεκτροδότησης, τίθεται σε κίνδυνο η αγροτική παραγωγή, αλλά και επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο οι αγρότες που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με απρόβλεπτα και σημαντικά έξοδα για να αντικαταστήσουν τα κλεμμένα.

Η πανδημία και οι απαγορεύσεις που τέθηκαν στις μετακινήσεις των πολιτών φαίνεται να διευκόλυναν τα συγκεκριμένα φαινόμενα, για αυτό και τα περιστατικά κλοπών έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση στον αγροτικό κόσμο που νοιώθει αβοήθητος και απροστάτευτος.

  • Επειδή οι κλοπές είναι συστηματικές και αυξανόμενες.
  • Επειδή υπονομεύεται το αίσθημα ασφάλειας και δικαίου των αγροτών και τίθεται σε κίνδυνο η κοινωνική συνοχή.
  • Επειδή προκαλείται σοβαρή απώλεια εισοδήματος στους αγρότες.
  • Επειδή η πανδημία έχει επιφέρει έντονη οικονομική δυσπραγία στους αγρότες και δεν έχουν άλλα περιθώρια για απρόβλεπτα έξοδα που θα τους οδηγήσουν στην εξαθλίωση.
  • Επειδή υπάρχει άμεση ανάγκη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης του φαινομένου, που τείνει να γίνει μόνιμο, με την άμεση ενεργοποίηση της Ελληνικής  Αστυνομίας  προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποια  άμεσα μέτρα προτίθεστε  να λάβετε  ώστε  να βελτιωθεί η αστυνόμευση στις αγροτικές περιοχές του νομού Αργολίδας, να ικανοποιηθεί  το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να προστατευθεί η περιουσία και η επαγγελματική ιδιότητα των αγροτών;»

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ.. ΖΗΤΙΑΝΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ, ΣΟΥΠΕΡ ΜΆΡΚΕΤ.. ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ.. ΚΑΝΤΕ ΤΕΣΤ ΓΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗΤΕ ΜΕΣΑ ΕΣΕΙΣ

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis