home design 800x400
home design 1170Χ320

Πάτρα: Οργή και μηνύσεις στις φυλακές Αγίου Στεφάνου για τα κρούσματα κορωνοϊού

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, αφού τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν πολλαπλασιαστεί και η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, επισύροντας την οργή αλλά και μηνύσεις σε όσους την παρακολουθούν.

Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από τους βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το tempo24, o κ. Μάρκου αποκάλυψε ότι “κρατούμενος αποφυλακίστηκε ενώ είχε διαγνωστεί θετικός και επειδή δεν είχε ποιος να τον παραλάβει από οικογένεια, έβγαλε όλο το βράδυ και κοιμήθηκε έξω από τις φυλακές κάτω από τη μάντρα”.

Συνολικά στις φυλακές τα κρούσματα, αγγίζουν τα 100. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ:

 «Μηνυτήρια αναφορά για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Αγίου Στεφάνου.

Ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Μάρκου, εκπροσωπώντας και τη Βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου, μετέβη σήμερα  στα δικαστήρια Πατρών και κατέθεσε στον Εισαγγελέα Εφετών κ. Μπισμπίκη, μηνυτήρια αναφορά για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Αγίου Στεφάνου.

Ο Βουλευτής κ. Μάρκου στην επικοινωνία που είχε με τον κ. Μπισμπίκη υπογράμμισε τις σοβαρές ευθύνες των διευθυνόντων το ανωτέρω σωφρονιστικό κατάστημα, όπου:

• Οι κρατούμενοι και το προσωπικό ΔΕΝ έχουν εμβολιαστεί.

•  Στις φυλακές Αγ. Στεφάνου δεν υπηρετεί κανένας μόνιμος γιατρός.

• Δεν έχει γίνει κανένας ουσιαστικός διαχωρισμός των ασθενών και κρατουμένων ευπαθών ομάδων με υποκείμενα νοσήματα από τους υπολοίπους κρατουμένους.

• Δεν έχει δρομολογηθεί επιδημιολογική διερεύνηση και εκτίμηση κινδύνου.

• Στους αποφυλακιζόμενους δεν εφαρμόζεται κανένα πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. προς αποφυγή της διασποράς.

• Οι συνθήκες καθαριότητας των φυλακών είναι τραγικές.

Ο κ. Μπισμπίκης ανέφερε ότι θα μελετήσει την μηνυτήρια αναφορά και δήλωσε ότι θα παραγγείλει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το περιεχόμενό της».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis