home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές

Μια κακοκαιρία εξπρές αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας σήμερα, Πέμπτη 11 Μαρτίου. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα αναμένονται βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα και κατά τόπους σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά, αλλά μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Στη συνέχεια, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά όπου θα χιονίσει στα ορεινά. Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο..

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 0 έως 11, στη Θεσσαλία από 3 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 16, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο από 5 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 5 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 6 έως 13 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και κατά τόπους 8 μποφόρ, με εξασθένηση το απόγευμα στα βόρεια πελάγη. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Αναλυτικά για την Πελοπόννησο

ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Γρήγορα τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 και στα βόρεια από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το μεσημέρι στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, το απόγευμα θα περιοριστούν στα νότια και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους 6 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button