home design 800x400
home design 1170Χ320

Ποιο ΚΤΕΛ της Πελοποννήσου κατέληξε από τα 90 λεωφορεία που έχει να κυκλοφορούν τα 4

ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος της ΚΤΕΛ Αρκαδίας Α.Ε., Νίκος Κουτσόγιωργας, μίλησε την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 το μεσημέρι στα Τοπικά & Περιφερειακά ΜΜΕ της Πελοποννήσου και λίγο νωρίτερα ζωντανά live, στην Κρατική Τηλεόραση της ΕΡΤ 3 στην εκπομπή “ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ” που παρουσιάζει η Έλσα Ποιμενίδου και στην Δημοσιογράφο Πέγκυ Προύσαλη. Κύριο θέμα των προαναφερομένων ΜΜΕ ήταν για τον έναν χρόνο της πανδημίας και όσα προκάλεσε αυτή στην εταιρεία.

Ο κ. Κουτσόγιωργας στάθηκε στην απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, την διακοπή της μαθητικής μεταφοράς, ενώ έκανε λόγο για τέσσερα λεωφορεία που χρησιμοποιούνται από τα συνολικά 90 της ΚΤΕΛ. Επίσης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και σχετικά με πιθανή μείωση προσωπικού ήταν ξεκάθαρος πως “κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του”.

Στις δηλώσεις του συνέχισε ότι: “Περάσαμε έναν χρόνο πανδημίας, η οποία έχει επηρεάσει και την δική μας εταιρεία περίπου στο 95% των δραστηριοτήτων μας. Τα συνεχή λοκντάουν, η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, η διακοπή της μαθητικής μεταφοράς και η αναγκαστική πληρότητα του 65%, η μη θέληση και αδυναμία του κόσμου να μεταβούν στα χωριά τους, έχουν επηρεάσει αυτό που λέγεται συγκοινωνία. Από τα 90 λεωφορεία που διαθέτουμε, από 4500 θέσεις, σήμερα δεν κυκλοφορούνε πάνω από 3-4 λεωφορεία την ημέρα και αυτά από ανάγκη εξυπηρέτησης κάποιων εργαζομένων που έχουν το δικαίωμα μεταφοράς.

Πάμε τώρα στο τι έχουμε κάνει εμείς, που η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Όταν δεν υπάρχει επιβατικό κοινό, η δουλειά μας αγγίζει το μηδέν.
Σήμερα και ο τομέας ο τουριστικός είναι αφανισμένος, οπότε το κομμάτι αυτό που έχουμε ως τουριστική εκμετάλλευση είναι και αυτό στο μηδέν.

Ένα κομμάτι που μας έχει λείψει πολύ είναι και η μαθητική μεταφορά που για να την εκτελέσεις χρειάζονταν και επενδύσεις, όπως συνοδοί και άλλα.

Σε δική μου επίσκεψη στον Περιφερειάρχη κ. Νίκα και στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Λαμπρόπουλο διαπίστωσα μία θετικότητα για να μπορέσουμε να αποζημιωθούμε κατά το ελάχιστο για την διακοπή της μεταφοράς. Δυστυχώς, σήμερα βασιζόμαστε μόνο σε συνθήκες όπως αναστολές προσωπικού και ασφαλειών και με αυτά πορευόμαστε. Ως πρόεδρος είμαι υπερήφανος που πέρασε ένας χρόνος και καταφέραμε να επιζήσουμε.

Πλέον επιδιώκουμε την βιωσιμότητα της εταιρείας και τον βιοπορισμό 500 οικογενειών και όχι τόσο το κέρδος. Όσο για την πανδημία, ο ερχομός της δεν μπορεί να βαρύνει κάποιον, αλλά για την διασπορά της είμαστε υπεύθυνοι όλοι.

Εμείς έχουμε πάρει όλα τα μέτρα που πρέπει, όπως απολύμανση λεωφορείων, εκπαίδευση προσωπικού και έχουμε πετύχει, διότι το αποτέλεσμα είναι θετικό καθώς μέχρι τώρα δεν έχουμε κάποιο κρούσμα, ούτε στα λεωφορεία μας, ούτε στα γραφεία”.

Για πιθανή συντονισμένη προσπάθεια διεκδικήσεων:

“Πάντοτε υπάρχει μία κίνηση μέσω της ομοσπονδίας για κάποια βοήθεια. Δεν είμαι λάτρης της βοήθειας από το κράτος. Το δυστύχημα είναι αυτό. Όλοι ζητάμε από το κράτος, διότι δεν έχουμε να πιαστούμε από κάπου αλλού. Η μεταφορά του κόσμου είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα. Μέχρι τώρα η βοήθεια είναι η αναστολή προσωπικού και πληρωμών, όπως ασφαλιστικών και εφορίας, αλλά δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι γιατί πλέον τις οφειλές αυτές θα τις βρούμε μπροστά μας, αδυσώπητες. Ο γυρισμός στην κανονικότητα θα χρειάζεται και κάλυψη οφειλών, εκεί θα χρειαστεί γερό στομάχι και πολλή δουλειά”.

Για αποζημιώσεις και δρομολόγια:

“Ακόμα δεν έχουμε δει την «μικροαποζημίωση» της αναγκαστικής πληρότητας που αποφάσισε το κράτος. Πιστεύω πως θα υλοποιηθεί. Στην απώλεια εισοδήματος, που είναι τεράστια, μιλάμε για κάπου 300 ευρώ τον μήνα, τον έναν χρόνο αυτό της πανδημίας, δεν μιλάμε για κάποιο μεγάλο ποσό. Δεν το βάζουμε κάτω, ελπίζω πάντως πως θα ανακάμψουμε. Τα δρομολόγια είναι αναγκαιότητας. Όπως κατάταξης στην πόλη μας, αλλά στην καθημερινότητα δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε πάνω από 4 λεωφορεία από τα 92. Θεωρώ πως δύσκολα θα αρχίσει η μετακίνηση από νομό σε νομό. Μόνο τα εμβόλια θα βοηθήσουν στο σταμάτημα της πανδημίας και το άνοιγμα της μετακίνησης”.

Για τα συσσωρεμένα χρέη της εταιρείας:

“Οι μέτοχοι υποφέρουν, όπως και το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό. Ως εταιρεία δεν πέφτει έξω. Αυτή είναι προσδοκία μου και η στόχευση. Δεν θα την σώσουμε απλώς, αλλά θα την κάνουμε να υπάρχει κάθε μέρα για να εξυπηρετεί τον κόσμο. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε μείωση προσωπικού. Οσο θα είμαι εδώ, κανείς δεν χάσει τη δουλειά του”.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis