home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΟικονομία

Πάσχα με ανοιχτή την εστίαση θέλει η κυβέρνηση

Πάσχα με ανοιχτή την εστίαση θέλει η κυβέρνηση, η οποία προσανατολίζεται να δώσει το πράσινο φως στις 12 ή στις 19 Απριλίου, αν το επιστρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, στην κυβέρνηση σχεδιάζεται το σταδιακό άνοιγμα και η επανεκκίνηση της οικονομίας περίπου στα μέσα Απριλίου.

Η κυβέρνηση προγραμματίζει να «ανοίξει» το λιανεμπόριο στις 22 Μαρτίου, ενώ επόμενος στόχος είναι τα σχολεία, όπου πρώτα αναμένεται να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια στις 22 ή στις 29 Μαρτίου και στην συνέχεια τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Έπειτα σειρά θα έχει η εστίαση μόνο σε ανοιχτούς χώρους τον Απρίλιο ενώ ο τομέας του τουρισμού θα ενεργοποιηθεί τον Μάιο.

Διαβάστε ακόμα

Συγκεκριμένα για την εστίαση οι ημερομηνίες που «παίζουν» είναι 12 ή 19 Απριλίου με επικρατέστερη την 12η Απριλίου και αφορά τη λειτουργία μόνο σε ανοιχτούς χώρους κάτι που θα συμβεί έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει με αυστηρά μέτρα. Το σχέδιο θα προβλέπει τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, ενώ θα γίνονται συχνά τεστ σε εργαζόμενους. Το κόστος για τα covid test θα καλυφθεί εν μέρει από την κυβέρνηση, καθώς ενδέχεται να επιδοτηθούν οι εργοδότες για να κάνουν πιο συχνά τεστ στους εργαζόμενους.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button