home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Lockdown: Στο τραπέζι η «σκληρή» πρόταση του περυσινού Μαρτίου

Το χθεσινό ρεκόρ κρουσμάτων ανησύχησε ιδιαίτερα κυβέρνηση και ειδικούς και για το λόγο αυτό σήμερα προγραμματίστηκε έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων και εμπειρογνωμόνων. Στο τραπέζι των ειδικών με πολλούς υποστηρικτές βρίσκεται και η «σκληρή» πρόταση για lockdown δύο εβδομάδων όπως του περυσινού Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή το ΕΣΥ δοκιμάζεται με την πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής να πλησιάζει το 100%. Στις 11:00 στη σύσκεψη των ειδικών θα οριστικοποιηθεί και η τελική εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Μέρος των ειδικών προτείνει το καθολικό σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου με αλλαγές στον κωδικό 6 στο 13033. Το δεύτερο στρατόπεδο εντός της επιτροπής δεν επιθυμεί σκληρότερα μέτρα καθώς θεωρείται ότι ακόμα και με τα ισχύοντα δεν έχει παρουσιαστεί μείωση των κρουσμάτων.

Πληροφορίες για πανεθνικό lockdown

Έτσι, σήμερα, Τετάρτη 3 Μαρτίου, το απόγευμα, ο Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ειδικά στην Αττική, όπου τα νοσοκομεία δέχονται έντονη πίεση από την αύξηση νοσηλευόμενων και διασωληνωμένων με κορωνοϊό.

Το πρωί, πληροφορίες ήθελαν τους ειδικούς της επιτροπής να προβληματίζονται από την κατάχρηση του κωδικού 6, κατά την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, κωδικός που, όπως σημειώνουν, συχνά δεν χρησιμοποιείται για άσκηση, αλλά περισσότερο για βόλτα.

Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται πως επανεξετάζεται ακόμη και η διαδημοτική μετακίνηση, καθώς προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι εικόνες συνωστισμού στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, αλλά και σε πάρκα της περιφέρειας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button