home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορωνοϊός: Στο βαθύ κόκκινο η Αργολίδα – Κλείνουν σχολεία, λιανεμπόριο και εκκλησίες

Ναύπλιο lockdown

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) μπαίνει από το πρωί της Πέμπτης 4 Μαρτίου ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την απογευματινή ενημέρωση της Τετάρτης. Επίσης στο ίδιο επιπεδο εντάσσονται Κορινθία, Αχαΐα, Αρκαδία, Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου. Μία αναμενόμενη εξέλιξη που έρχεται μετά την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, παρά το lockdown, και έπειτα από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών που συνεδρίασε σήμερα το πρωί.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, το κόκκινο.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί ως και 16 Μαρτίου, με εξαίρεση τη Λάρισα όπου τα μέτρα ξεκινούν από τις 6 Μαρτίου στις 6 το πρωί, λόγω του σεισμού.

Τα μέτρα στο «βαθύ κόκκινο»

Τα νέα μέτρα για τις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, όπως η Αργολίδα, και τα οποία θα ισχύσουν από αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου έως την Τρίτη 16 Μαρτίου, είναι τα ακόλουθα:

  • Η απαγόρευση της κυκλοφορίας διαρκεί από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.
  • Yποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Συνεχίζονται τα μαθήματα ειδικής αγωγής
  • Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής
  • Δεν επιτρέπεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας. Παραβρίσκονται μόνο οι θρησκευτικοί λειτουργοί και το απαραίτητο προσωπικό

Αλλαγές στα SMS

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως όσον αφορά στο SMS ισχύουν οι εξής διαφοροποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ανεξαρήτως επιδημιολογικού κινδύνου:

Στο SMS 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.

Για το SMS 6 που αφορά στην άθληση ή βόλτα με κατοικίδιο, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 6 κανείς σε όλη την Ελλάδα να μεταβεί με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

Στη μετακίνηση 4 τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά, προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

Τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει στις «κόκκινες περιοχές» από τις 9 το βράδυ ως και τις 5 το πρωί.

Στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 πρωί, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη, όπου λόγω μητροπολητικότητας, τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί.

Επίσης, στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», τα σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι από τις 7 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis