Home design
home design

6 ρίχτερ στην Ελασσόνα: Κουνήθηκε η μισή Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 12:16 σήμερα το μεσημέρι Τετάρτη 3 Μαρτίου. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού που έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα, εντοπίζεται 16 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 10 χλμ. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας στη Θεσσαλία, τα βόρεια, την Αττική και την βορειοανατολική Πελοπόννησο. Ακολούθησαν αρκετές μετασεισμικές δονήσεις.

Ο κόσμος στα χωριά και τις πόλεις έχει βγει στον δρόμο, υπάρχει ανησυχία λόγω και των συνεχών μετασεισμών. Σύμφωνα με το larissanet.gr υπήρξαν ζημιές και φθορές σε κτίρια.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από την πόλη μετά το σεισμό:

Πανικός στους δρόμους της Λάρισας- Κατέρρευσαν σπίτια, ένας εγκλωβισμένος

Ο κόσμος στα χωριά και τις πόλεις έχει βγει στον δρόμο, υπάρχει ανησυχία λόγω και των συνεχών μετασεισμών.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήση για κατάρρευση σπιτιού στο Μεσοχώρι Ελασσόνας όπου έχει εγκλωβιστεί ένας ηλικιωμένος με αναπηρία. Η σύζυγός του πρόλαβε να βγει από το κτίριο πριν την κατάρρευση. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και σύμφωνα με τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Γάτσα λίγο μετά τις 13.00 ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του άνδρα.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κ. Γάτσας, δήλωσε ότι έχει δώσει ήδη εντολή να ξεκινήσουν έρευνες για τυχόν ζημιές σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια. Όπως τόνισε, επικράτησε μεγάλη αναστάτωση ωστόσο η πρώτη εικόνα δείχνει ότι η περιοχή δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς τα περισσότερα κτίρια εκεί είναι καινούρια.

Στον Τύρναβο κατέρρευσαν επίσης κάποια ακατοίκητα σπίτια. Στο Δαμάσι Λάρισας υποχώρησε μεσοτοιχία σε σχολείο, όμως οι μαθητές είχαν προλάβει να εκκενώσουν το κτίριο.

Αυτήν την ώρα κλιμάκια των αρχών βρίσκονται στους δρόμους για έλεγχο και περιπολίες σε όλη την ευρύτερη περιοχή, ενώ έχει απογειωθεί και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής για να συνδράμει στην επιτήρηση.

Στην Ελασσόνα μεταβαίνουν Λιβάνιος, Καραγιάννης και Φλώρος

Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μεταβαίνουν στην περιοχή του σεισμού.

Στην περιοχή μεταβαίνουν, επίσης, ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος και ο εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Αθανάσιος Δημακογιάννης. Από το Γραφείο του πρωθυπουργού υπήρξε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και τους δημάρχους της περιοχής ενώ υπάρχει, επίσης, διαρκής επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά προκειμένου να παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis