home design
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Ανάπλι Εμπρός: Πώς θα σηκώσει κεφάλι ο τουρισμός αν η πόλη βρωμάει και η μόλυνση της θάλασσας επεκταθεί;

Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή αλυσίδα ζωής για τον Αργολικό Κόλπο απευθύνει η τοπική παράταξη του Ναυπλίου «Ανάπλι Εμπρός!».

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

«Το μείζον δεν είναι η ενόχληση στους οσφρητικούς μας αισθητήρες από την μπόχα από του Βιολογικού.

Η μόλυνση του Αργολικού Κόλπου, η καταστροφή της θάλασσάς μας είναι τεράστιο ζήτημα για όλους. Δεξιούς , κεντρώους και αριστερούς. Νέους και μεγαλύτερους. Εργαζόμενους και επιχειρηματίες.

Έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε το περιβάλλον. Όχι μόνον για τις δικές μας ζωές, αλλά και για τις επόμενες γενιές. Ας το κατανοήσουμε όλοι, ότι είμαστε προσωρινοί σε αυτό τον κόσμο και είναι τεράστιο ηθικό ζήτημα για εμάς να διατηρήσουμε αυτά που μας κληροδότησαν οι πατεράδες, οι μανάδες, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας. Μας άφησαν ένα Αργολικό Κόλπο, στον οποίο βουτούσαμε μέσα σε διαυγή νερά και γεμάτο νοστιμότατα ψάρια. Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε στα παιδιά μας βρώμικες και νεκρές θάλασσες.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ζήτημα ζωής. Με καταστραμμένο περιβάλλον δεν κινδυνεύει μόνον η υγεία μας αλλά και αυτή η οικονομική μας επιβίωση. Ολα αλυσίδα θα πάνε προς την καταστροφή αν αδιαφορήσουμε και δεν φωνάξουμε και δεν κάνουμε αύριο σαν ένα βήμα την αλυσίδα ζωής. Τώρα που θα προσπαθήσουμε να βγούμε από το τούνελ της πανδημίας θα είναι αδιανόητο να κτυπηθούμε λόγω της καταστροφής της θάλασσας. Πως θα σηκώσουν κεφάλι οι μικρές και μεγαλύτερες τουριστικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σήμερα σε οικονομικά δεινή θέση; Πως θα βρουν θέσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα αν η πόλη βρωμάει και η μόλυνση της θάλασσας επεκταθεί; Πως θα αναπνεύσουν οικονομικά οι εκατοντάδες επιχειρήσεις που έχουν άμεση σχέση με τον τουριστικό τομέα; Ήδη άρχισαν να εμφανίζονται τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα από πιθανό κλείσιμο των χυμοποιείων. Η λύση δεν είναι το κλείσιμο του βιολογικού. Είναι άμεσα να ξεκινήσουν οι δράσεις για να δουλεύει σωστά. Και άμεσα να επεξεργάζονται τα απόβλητά του τα χυμοποιεία.

Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό. Τώρα κορυφώθηκε. Και ευτυχώς τώρα οι πολίτες άρχισαν να ξεσηκώνονται. Τα μέσα κοινωνική δικτύωσης βούιξαν και οι αρμόδιοι άρχισαν να φοβούνται Το πρόβλημα έχει ιστορία δεκαετιών. Θα χρειαζόμασταν πολλές σελίδες για να παραθέσουμε τις παρεμβάσεις ενεργών πολιτών εδώ και δεκαετίες. Τότε όλοι κώφευαν.

Η υποβολή μηνύσεων εκ των υστέρων, ενώ ήδη οι διωκτικές αρχές είχαν ξεκινήσει ανακρίσεις και η άσκησηπολιτικήςαγωγήςκατά “αγνώστων προσώπων”, μόνον ως άλλοθι και απόκρυψη των ευθυνών λειτουργεί.Όταν μάλιστα επί δεκαετίες εμείς δεν είμαστε εντάξει με τις οικονομικές υποχρεώσεις μας από την κοινή λειτουργία του βιολογικού. Οποία ντροπή και αυτή, να οφείλουμε στους φίλους γείτονες

Έχουμε υποχρέωση να είμαστε όλοι παρόντες στην αυριανή εκδήλωση, αλυσίδα ζωής, που διοργανώνουν ενεργοί πολίτες στην Παραλιακή Οδό Ναυπλίου – Νέας Κίου (Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 από 11 έως 12)

Έχουμε υποχρέωση για το περιβάλλον που κληρονομήσαμε, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, για την υγεία μας, για την αειφόρα οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, για τις θέσεις εργασίας, για τον αγροτικό και τον τουριστικό τομέα της οικονομίας, αλλά για τους γειτονικούς παραλιακούς Δήμους της Αρκαδίας (διότι και αυτοί επηρεάζονται από την επί χρόνια αβελτηρία των πολιτικών που εμείς επιλέξαμε».

Ακολουθήστε το www.anagnostis.org στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο www.anagnostis.org

Ένα σχόλιο

 1. Κανονικά οι μονοσύλλαβες λέξεις (δηλαδή οι λέξεις που έχουν μόνο μία συλλαβή) δεν τονίζονται.

  Εξαιρούνται όμως διάφορες λέξεις:
  όπως τα πού και τα πώς:

  1) όταν βρίσκονται σε ευθεία ερώτηση:
  πχ: Πού θα πας;
  Πώς θα πας;

  2) όταν βρίσκονται σε πλάγια ερώτηση
  πχ: Θέλω να μου πεις πού είσαι.
  Εξήγησέ μου πώς ήρθες.

  3) Στις εκφράσεις “πού και πού” και “πώς και πώς”
  πχ: Πού και πού πάω στο σπίτι της γιαγιάς μου.
  Περίμενα πώς και πώς αυτή τη μέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε ακόμα

Back to top button