home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Συγκλονιστική μαρτυρία: Τι έκανε ο Λιγνάδης με 17χρονο σε σουίτα ξενοδοχείου στην Επίδαυρο

Μία συγκλονιστική μαρτυρία για τον Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον του, είδε το φως της δημοσιότητας και την επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του κατηγορούμενου για βιασμό ηθοποιού και σκηνοθέτη Αλέξης Κούγιας, σε σημερινές του δηλώσεις.

Η καταγγελία προέρχεται από έναν νεαρό, 23 ετών σήμερα, ο οποίος κατηγορεί τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ότι τον κακοποίησε στην Επίδαυρο στις αρχές του 2016, δηλαδή όταν ο καταγγέλλων ήταν μόλις 17 ετών, ο οποίος παραδέχεται ότι γνώριζε τον Λιγνάδη αλλά ότι δεν είχαν σεξουαλικές σχέσεις.

«Πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο στην Επίδαυρο. Ήμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι και φορούσα μόνο ένα σορτσάκι και το εσώρουχο μου. Εκείνος ξαφνικά με ακινητοποίησε. Με τα χέρια του κρατούσε δυνατά τα πόδια μου. Ήταν χειροδύναμος. Δεν μπορούσα να αντιδράσω, ούτε να αντισταθώ και με κακοποίησε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην κατάθεση.

Ένσταση ακυρότητας της προδικασίας από Κούγια

Με την φράση δεν έχω συναντήσει ξανά στην καριέρα μου τόσο χοντροκομμένη κατασκευή κατηγοριών ο Αλέξης Κούγιας μίλησε με λεπτομέρειες για όλα όσα κατηγορείται ο Δημήτρης Λιγνάδης. Αποκάλυψε ότι δυο Αιγύπτιοι 15 και 17 ετών τον καταγγέλουν. Ο δεύτερος είναι που τον καταγγέλει για βιασμό στην Επίδαυρο.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι βγήκαν από το γραφείο της ανακρίτριας, ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο Αλέξης Κούγιας. Ο δικηγόρος του γνωστού ηθοποιού ο οποίος μεταφέρθηκε και πάλι στην ΓΑΔΑ όπου κρατείται κατέθεσαν ένσταση ακυρώσεως της προδικασίας όπως είπε ο κ. Κούγιας και ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. Αυτό θα γίνει αύριο στις 14.30 το μεσημέρι.

«Υπάρχει μια εξαίρεση μόνο για την έκδοση εντάλματος σύλληψης εάν έχουμε πράξεις με αυτόφωρη διαδικασία ή αν ο φερόμενος δράστης μπορεί να εξαφανιστεί. Ο πελάτης μου ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος αφού ενημερωθεί και ο εισαγγελέας κώφευσε. Ενώ είχε δηλώσει σε ποια κατοικία κατοικεί εξέδωσε ένα ένταλμα το οποίο για να εκδοθεί θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται είναι δυο και δεν υπάρχουν αυτά που ακούγονται για είναι μύθος», είπε ο κ. Κούγιας.

Τι ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος

Σε ό,τι αφορά την ουσία της κατηγορίας ο Δημήτρης Λιγνάδης διά του υπερασπιστή του αρνείται τις πράξεις του βιασμού που του αποδίδονται. Ισχυρίζεται ότι τις επίμαχες ημερομηνίες που φέρονται να τελέστηκαν οι πράξεις δεν βρισκόταν στα μέρη που τον κατηγορούν. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του μάλιστα αύριο πριν τις 2.30 το μεσημέρι που θα ξεκινήσει η απολογία του θα προτείνει την εξέταση μαρτύρων που επιβεβαιώνουν το άλλοθί του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης πάντως δεν αρνείται ότι γνώριζε τα πρόσωπα που τον καταγγέλλουν αρνείται όμως την κατηγορία του βιασμού αποδίδοντας την εμπλοκή του σε φθόνο για την καλλιτεχνική του πορεία, πίσω από τον οποίο υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί.

Η δικογραφία και οι καταγγελίες

Ο κ. Κούγιας αποκάλυψε ότι οι δυο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι, είπε ότι μαζί με τον κ. Λιγνάδη εμφανίστηκαν σήμερα στην ανακρίτρια για να ζητήσουν την ακύρωση της διαδικασίας καθώς όπως υποστηρίζουν ο εισαγγελέας περιόρισε το αποδεικτικό υλικό μόνο στην κατάθεση των παθόντων.

Είπε ακόμα ότι είναι μια μικρή δικογραφία 10 φύλλων και οι δυο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι. «Ο ένας καταγγέλει τον κ. Λιγνάδη ότι είχαν μέρα παρά μέρα σεξουαλικές επαφές και μια ημέρα ο κ. Λιγνάδης τον εξανάγκασε να του κάνει πεολειχία μια ημέρα του Αυγούστου του 2010 και αυτό είναι είναι δυο μήνες πριν συμπληρώσει τα 15 του χρόνια. Ο δεύτερος την περίοδο που καταγγέλει την πράξη ήταν 17 – 18 ετών».

Ο κ. Κούγιας συνέχισε λέγοντας ότι ο δεύτερος καταγγέλει ότι σε σουίτα ξενοδοχείου στην Επίδαυρο τον εξανάγκασε να του κάνει πρωκτολειχία.

Μάλιστα ο συνήγορος ανέφερε για την πράξη βιασμού, που καταγγέλλεται ότι έλαβε χώρα στην Επίδαυρο στις 8 Αυγούστου 2015, ο εντολέας του μπορεί με στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις να αποδείξει ότι βρισκόταν στο εξωτερικό μέχρι τις 10 του μήνα. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, προτείνει να εξεταστούν αύριο πριν την απολογία του συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφος, επιχειρηματίας και άλλοι που επιβεβαιώνουν τον καλλιτέχνη.

«Με τη δεύτερη καταγγελία, που αφορά το 2010, είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα» συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας. Ο συνήγορος τόνισε ότι ο εντολέας του δεν αρνείται ότι γνώριζε τα πρόσωπα που τον καταγγέλλουν, ωστόσο αρνείται την κατηγορία του βιασμού αποδίδοντας την εμπλοκή του σε «φθόνο για την καλλιτεχνική του πορεία» αναφερόμενος και σε ηθικούς αυτουργούς.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, όλη η υπόθεση αποτελεί «μία χοντροκομμένη κατασκευή» με στοιχεία «θολά και κόντρα στην κοινή λογική» για την οποία εφαρμόστηκε μία «ταχύτατη διαδικασία κατά ευθεία παράβαση της νομιμότητας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis