home design 800x400
home design 1170Χ320

Στον εισαγγελέα ο Διολίτσης. Πρόθεση καταγγελίας συμβάσεων με χυμοποιεία

Την πρόθεση της καταγγελίας των συμβάσεων με τα χυμοποιεία που ρίχνουν λύματα στο βιολογικό καθαρισμό αποφάσισε η ΔΕΥΑ Άργους Μυκηνών, ενώ αναμένεται και η ίδια η καταγγελία.

Το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΜ προσήλθε στον εισαγγελία Ναυπλίου για να παραδώσει την απόφαση για την πρόθεση του ΔΣ, δηλώνοντας ότι η ρύπανση στον Αργολικό κόλπο προέρχεται από χυμοποιεία και όχι από οτιδήποτε άλλο. Πάντως η κατάσταση παραμένει προβληματική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παρότι έχει περάσει καιρός από τη στιγμή που έγινε η καταγγελία για την ρύπανση του Αργολικού κόλπου και επενέβει το Λιμεναρχείο και ο εισαγγελέας.

Ο κος Διολίτσης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «Τα λύματα που δέχεται ο βιολογικός καθαρισμός δεν είναι αυτά που πρέπει» και ότι φτάνουν στο βιολογικό καθαρισμό ανεπεξέργαστα λύματα χυμοποιών.

Είπε ακόμα ότι είναι «Πορτοκαλάδα αυτό που βγαίνει».

Το ζήτημα πάντως τώρα είναι αν και πότε θα προχωρήσει η ΔΕΥΡΜ στην υλοποίηση της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου, αν και ο κος Διολίτσης δήλωσε ότι πλέον δεν υφίστανται συμβάσεις του βιολογικού με τις επιχειρήσεις των χυμοποιείων.

Ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης αναφέρθηκε σε αναλύσεις δειγμάτων που λήφθηκαν από τον βιολογικό καθαρισμό.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis