home design 800x400
home design 1170Χ320

Οικονομική Ολυμπιάδα: Διάκριση μαθητών του 1ου Λυκείου Άργους

Οικονομική Ολυμπιάδα

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διεξάγεται κάθε χρόνο στην Τσεχία και τη Σλοβακία, ενώ φέτος θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες.

Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διοργανώνεται για πρώτη φορά κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021 από το ΚΕΦίΜ – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή φορέα της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας. Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος για τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού, και την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στον Περοφεριακό γύρο πέρασαν 4 μαθητές της Γ Τάξης του 1ου Λυκείου Άργους οι Σ. Αλειφερόπουλος, Γ. Γουργιώτης, Λ. Καραμάνου και Ζ. Σπύρου. Από την Αργολίδα στον επόμενο γύρο πέρασαν ακόμα και τρεις μαθητές του ΓΕΛ Λυγουριού.

Επίπεδα οργάνωσης

Σχολικός γύρος: Οργανώνεται στο επίπεδο της σχολικής μονάδας από τον υπεύθυνο καθηγητή με την στήριξη της ομάδας της Οικονομικής Ολυμπιάδας. Η ομάδα μας κατευθύνει τους συντονιστές του διαγωνισμού σε κάθε βήμα. Ο διαγωνισμός διεξάγεται διαδικτυακά, και δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο και γνώσεις προετοιμασίας.

Περιφερειακός γύρος: Οργανώνεται από το ΚΕΦίΜ – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους εταίρους της Οικονομικής Ολυμπιάδας στην εκάστοτε περιοχή.

Τελικός: Οργανώνεται από το ΚΕΦίΜ – Μάρκος Δραγούμης. Ο φετινός τελικός θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Διεθνής τελικός: Οι πέντε διαγωνιζόμενοι με τις καλύτερες επιδόσεις προκρίνονται στον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας που θα διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς σε μία από τις χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis