home design 800x400
home design 1170Χ320

Βιολογικός Άργους – Ναυπλίου: Θεατές στο θέατρο του παραλόγου; Όχι ευχαριστώ!

«Θεατές στο θέατρο του παραλόγου; Όχι ευχαριστώ!» Με αυτή τη φράση ξεκινά η τοποθέτηση της Αναρχικής Συνέλευσης Άργους LUPUS αναφορικά με τα όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τη ρύπανση που προκαλείται από το Βιολογικό Καθαρισμό Άργους – Ναυπλίου, και την αντιπαράθεση που ακολούθησε μεταξύ των δύο Δήμων.

Όπως αναφέρει η Αναρχική Συνέλευση Άργους:

“Παρακολουθούμε γελώντας με το ξεμάλλιασμα των δύο «ηγετών» τρομάρα τους, του Ναυπλίου και του Άργους.

Παράλληλα δακρύζουμε βλέποντας πόσο καταστροφική είναι η λεγόμενη δημαρχοκεντρική αυτοδιοίκηση για το φυσικό περιβάλλον και τους πολίτες. Οι αεροκοπανατζίδες δήμαρχοι και οι βαστάζοι τους δημοτικοί σύμβουλοι έχουν εμπλακεί σε έναν κυκλικό χορό αλληλοκατηγοριών για την διαχείριση του κοινού βιολογικού καθαρισμού Άργους- Ναυπλίου βάζοντας στην κουβέντα τους λίγο σος δήθεν προστασίας του Περιβάλλοντος.

Οι νταβατζήδες της ψήφου σου σπαταλούν το δημοτικό χρήμα για να επουλώνουν τις πληγές στην δημόσια διοίκηση που προέρχονται από ανικανότητά τους και την ματαιοδοξία τους.

Στο περιθώριό της κουβέντας και των αποφάσεων, ο πολίτης αρκείται στο να σχολιάζει την επιτυχία ή την αποτυχία της ατάκας του δημάρχου του κατά του εχθρού παραβλέποντας ότι ήδη βρίσκεται βυθισμένος μέσα στα σκατά της εξουσίας.

Πέρδονται οι δήμαρχοι και αναρωτιέσαι αν μπουμπουνίζει. Ναι πολίτη μόνο που βρέχει λύματα που φτάνουν στο νερό που θα πιείς, που φτάνουν στο πιάτο σου και σκεπάζεις την βρώμα τους με ημερήσια καρυκεύματα των ΜΜΕ που νοστιμίζουν τις πράξεις τους.

Από τον καναπέ και με ευχές δεν υπάρχουν λύσεις. Ούτε οι σοσιαλδημοκρατικοί συμβιβασμοί, «να τα βρουν μεταξύ τους οι δήμοι και να προστατέψουν το περιβάλλον» αποτελούν αξιόπιστη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αν ήθελαν να προστατέψουν το περιβάλλον θα είχαν εφαρμόσει την ανακύκλωση, θα είχαν δημιουργήσει πνεύμονες πρασίνου, θα φρόντιζαν για τον περιορισμό των απωλειών του δικτύου του πόσιμου νερού, θα κατασκεύαζαν ανασχετικά φράγματα στους Χειμάρρους, θα προστάτευαν τον Ερασίνο και τις πηγές της Γλυκιάς, θα προσπαθούσαν να πείσουν πολίτες και επιχειρήσεις να μειώσουν τον όγκο των σκουπιδιών τους και τόσα άλλα. Είδες να πραγματοποιούν κάτι από όλα αυτά; Πως τους εμπιστεύεσαι τότε ότι μπορούν να διαχειριστούν από κοινού ή και μόνος του ο καθένας ένα τόσο σοβαρό θέμα που λέγεται βιολογικός καθαρισμός, αφού δεν το έκαναν τόσα χρόνια;

Ούτε τώρα θα το κάνουν. Μην ξεγελιέσαι και μην επαναπαύεσαι. Αν θα κάνουν κάτι θα είναι πρόσκαιρο και άνευ αξίας. Ο Βιολογικός καθαρισμός καθώς και οι λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων, ακόμα και των ίδιων των δήμων θα πρέπει να γίνουν όχι απλά υπόθεση του πολίτη, αλλά να αναλάβει και την διαχείρισή τους. Η κολεκτιβοποίηση θα πρέπει να αποκτήσει πολιτική και κοινωνική υπόσταση και να αποτελέσει εργαλείο προς δικαιότερη και ορθότερη λειτουργία της κοινωνίας μας. Ο βιολογικός καθαρισμός είναι μια ευκαιρία για μια πρώτη αρχή μιας νέας αντίληψης για το τι σημαίνει «κοινό» και πως διοικείται. Τα αντιπροσωπευτικά σχήματα έχουν διαβρωθεί από την πολιτική σαπίλα και καταρρέουν. Ήρθε ο καιρός που αυτό που λέμε αυτοδιαχείριση να βρει τον δρόμο της μέσα από συνελεύσεις ισάξιων και ισότιμων πολιτών.

Μάσκα- Μούγκα- Δημαρχοκρατία
Ζούμε στων λυμάτων την μελαγχολία”

Α.Σ.Α. LUPUS

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis