home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

«Πολιτική ρύπανση» με φόντο το Βιολογικό Άργους – Ναυπλίου

Για «πολιτική ρύπανση» κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών Πέτρος Διολίτσης, αντιδρώντας στην παρέμβαση του Τάσσου Χειβιδόπουλου στην υπόθεση του Βιολογικού Καθαρισμού για την οποία αναφέρει πως θα καταθέσει αίτημα ώστε να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ-Μ στην ανακοίνωση του υπογραμμίζει ότι η παράταξη Χειβιδόπουλου λειτουργεί με συκοφαντίες και αποκρύπτει την πραγματικότητα από τους πολίτες, παραθέτοντας προς επιβεβαίωση μία μηνυτήρια αναφορά του προηγούμενου προέδρου της ΔΕΥΑΑΡΜ Παναγιώτη Σκούφη.

Όπως σημειώνει ο Π. Διολίτσης:

“H «πολιτική ρύπανση» της αντιπολίτευσης της οποίας προΐσταται ο πρώην επί 8ετίας αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κλιμακώνεται με τις συνήθεις τακτικές του, λασπολογώντας μέσω διαδικτύου. Βέβαια αποφεύγει τεχνηέντως να αναφερθεί στο χρέος του Ναυπλίου προς την ΔΕΥΑΑΡΜ λες και το 1.091.201,70 ευρώ είναι αμελητέο! (Δεν ενδιαφέρεται η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Άργους Μυκηνών;)

Όσο εκείνοι κώφευαν «στρογγυλοκαθήμενοι» στις θέσεις τους, για το μείζον θέμα της παροχέτευσης των λυμάτων των βιομηχανιών στον Αργολικό, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Άργους Μυκηνών διενεργούσε και διενεργεί διαρκείς και προληπτικούς ελέγχους και επιβάλλει υπέρογκα πρόστιμα όταν διαπιστώνεται παρανομία.

Είναι εκείνοι που με την πρόσφατη αντισυμβατική και παράνομη συμπεριφορά των Βιομηχανιών χυμοποιείας διέδιδαν στους πορτοκαλοπαραγωγούς πως ο Δήμαρχος είναι υπεύθυνος για το κλείσιμο των χυμοποιείων εν καιρώ παραγωγής και όχι εκείνοι που στέλνουν ανεπεξέργαστα τα λύματα στον βιολογικό μας.

Αποσιωπούν όλες μας τις ενέργειες, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στους παρανομούντες!

Αποσιωπούν και δεν παίρνουν θέση για την διεκδίκηση του χρέους του 1εκατομμυρίου από την ΔΕΥΑ Ναυπλίου λες και τα χρήματα αυτά δεν αφορούν τους δημότες του Δήμου Άργους Μυκηνών και την εύρυθμη λειτουργία του βιολογικού.

Λειτουργούν ως προπέτες και μη έχοντας κανένα στοιχείο ή αποτέλεσμα μέτρησης των υδάτων του Αργολικού κόλπου προβαίνουν για άλλη μια φορά σε συκοφαντίες!

Τους απαντώ πως όσο εσείς κατείχατε θέσεις εξουσίας και παρακολουθούσατε από τα γραφεία σας, εμείς δεν υπολογίσαμε και δεν υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος και θα εφαρμόσουμε για άλλη μια φορά το νόμο (όπως κάναμε και στο παρελθόν) και θα επιβάλλουμε όχι μόνο την επιβολή νέου προστίμου σε όσους δεν συμμορφώνονται αλλά και την διακοπή της σύνδεσης ώστε να μην παροχετεύει καμία βιομηχανία παράνομα τα λύματά της!

Υ.Γ. Προς επιβεβαίωση των λεγομένων μου παραθέτω μηνυτήρια αναφορά του προηγούμενου προέδρου της ΔΕΥΑΑΡΜ Παναγιώτη Σκούφη“.

Σαρωμένη Εικόνα
Σαρωμένη Εικόνα
Σαρωμένη Εικόνα
Σαρωμένη Εικόνα
Σαρωμένη Εικόνα

Χειβιδόπουλος: Ζητείται επιτέλους σοβαρότητα

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Άργους-Μυκηνών Τάσσος Χειβιδόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη λειτουργία της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού των αστικών λυμάτων Δήμων Άργους – Μυκηνών και Ναυπλίου:

«Η διαχείριση των απορριμμάτων και των αστικών λυμάτων είναι ζωτικής σημασίας θέματα για τους πολίτες και το περιβάλλον.

Χρειάζονται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συνεργασίες εμπλεκομένων, για την επιτυχή διαχείριση τους.

Προσωπικά δικαιώθηκα για το θέμα των απορριμμάτων, με την υπεύθυνη στάση μου και την επιλογή μου για στήριξη της Σύμβασης ΣΔΙΤ, που πρόσφατα υπογράφτηκε.

Επίσης θυμίζω τον πόλεμο που δέχθηκα, τις ανυπόστατες κατηγορίες και τις ύβρεις για το θέμα αυτό.

Επειδή και σήμερα βιώνουμε μια ένταση, αναφορικά με τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, θέλω να παρακαλέσω για σύνεση, υπευθυνότητα, νομιμότητα και συνεργασία.

Ο Αργολικός Κόλπος δεν αντέχει άλλη περιβαλλοντική ρύπανση, αλλά ούτε και πολιτική ρύπανση.

Υ.Γ. Η Δυνατή Πόλη Ξανά θα καταθέσει αίτημα συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού προκύπτουν πλέον σοβαρότατα ζητήματα για την λειτουργία της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού (Κακή λειτουργία, Περιβαλλοντική Αδειοδότηση Μονάδας, Τριτοβάθμια Λειτουργία κλπ)».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button