home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Άργος: Γιατί δεν μας πληρώνετε αυτά που χρωστάτε;

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών Πέτρου Διολίτση στα όσα του καταλογίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γιώργος Καχριμάνης αναφορικά με τη διαταγή πληρωμής των 1.091.201 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γιώργος Καχριμάνης, προέτρεψε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΡ-Μ Πέτρο Διολίτση να αφήσει τις απειλές και να ξεκινήσει από την Προγραμματική Σύμβαση και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού στη Νέα Κίο. Ήδη με προηγούμενη δήλωσή του είχε εκφράσει την απορία του για την απροειδοποίητη -όπως τη χαρακτήρισε- ενέργεια της ΔΕΥΑΑΡ-Μ. Λίγες ώρες αργότερα έλαβε σκληρή απάντηση από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΡ-Μ Πέτρο Διολίτση, ο οποίος με δήλωσή του 24 ώρες μετά την έκδοση της Διαταγής Πληρωμής, δείχνει ότι δεν αφήνει άλλα περιθώρια στη ΔΕΥΑ Ναυπλίου για καθυστερήσεις στην αποπληρωμή του δυσθεώρητου χρέους.

Διολίτσης: Γιατί δεν πληρώνετε αυτά που χρωστάτε;

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών Πέτρος Διολίτσης διαψεύδει τη ΔΕΥΑ Ναυπλίου για τα χρέη και απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ναυπλίου Γιώργο Καχριμάνη, επισημαίνει τα εξής:

«Αναγκάζομαι να απαντήσω για άλλη μια φορά στα ψέματα σας , τα οποία δυστυχώς εκφράζετε δημόσια, έχοντας ξεχάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που προκύπτουν από τα έγγραφα που έχετε εσείς ο ίδιος υπογράψει. Μετά λύπης μου αντιλαμβάνομαι πως δεν έχετε αντιληφθεί την κρίσιμη θέση την οποία υπηρετείτε και με τοποθετήσατε στην δύσκολη θέση να σας το υπενθυμίσω δημόσια.

Σχετικά με το ζήτημα που θέτετε για την μη ύπαρξη Προγραμματικής Σύμβασης και Κανονισμού Λειτουργίας της ΕΕΛ Ν.Κίου, θα πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι η τελευταία Προγραμματική υπογράφηκε επί προεδρίας σας στις 13 Μαΐου 2020 και η οποία κυρώθηκε στις 12/5/2020 και με την Α.Α. 74/2020 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΝ (απόσπασμα της οποίας σας παραθέτω δια του λόγου τω αληθές). Σε αυτήν ανανεώνονται τα ποσοστά συμμετοχής στην λειτουργία της ΕΕΛ Ν.Κίου, των δυο (2) ΔΕΥΑ Άργους και Ναυπλίου σε 58,5% και 41,5% αντίστοιχα.

Μάλιστα, γνωρίζετε πως είμαστε σε συνεχή επικοινωνία για την ανανέωση της Προγραμματική Σύμβασης για το έτος 2021, της οποίας η καθυστέρηση υπογραφής οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο στο γεγονός ότι έως και σήμερα η ΔΕΥΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2021.
Αναφορικά με τις τιμολογήσεις, γνωρίζετε πολύ καλά και αν δεν γνωρίζετε θα πρέπει να πληροφορηθείτε από την υπηρεσία σας, ότι το σύνολο των τιμολογίων που σας αποστέλλονται και παραλαμβάνονται συνοδεύονται από αναλυτική κατάσταση των δαπανών που επιμερίζονται στις δυο επιχειρήσεις με τα ως άνω ποσοστά. (Σας παραθέτω ένα εκ των τιμολογίων το οποίο έχει επίσημα παραληφθεί όπως και όλα τα υπόλοιπα με υπογραφή από αρμόδιο υπάλληλο).

Επί της ουσίας σε σύνολο σωρευτικής οφειλής περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ εκ των οποίων 277.219,11 αφορά χρεώσεις έτους 2020 όπως κι εσείς δημοσίως αποδέχεστε, έχετε πληρώσει μόνο το ποσό των περίπου 60.000 ευρώ. Ίσως σας διαφεύγει ότι η πανδημία δεν έχει πλήξει μόνο το Ναύπλιο και δεν ανέστειλε την λειτουργία του βιολογικού την οποία εσείς δυσχεραίνετε περαιτέρω με την μη πληρωμή των δαπανών που σας αναλογούν.

Αντιλαμβανόμαστε την πίεση που δέχεστε από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και εκθέτει τον Δήμο σας ανεπανόρθωτα, όμως δεν απαντάτε στο ερώτημα γιατί δεν πληρώνετε το υπέρογκο ποσό που οφείλετε στην ΔΕΥΑΑΡΜ».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button