home design 800x400
home design 1170Χ320

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο γηροκομείο Ναυπλίου μετά από θετικό κρούσμα

Νέα τροφεία στο Γηροκομείο για να τα βγάλει πέρα

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο γηροκομείο Ναυπλίου είναι γεγονός και αφορά μία γυναίκα από τις φιλοξενούμενες στο Ίδρυμα, η οποία μόλις είχε εξέλθει από το νοσοκομείο Άργους με αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ που αρχικά είχε υποβληθεί εκεί.

Αμέσως στον οίκο ευγηρίας Μαρίας Κ. Ράδου σήμανε συναγερμός, με τον πρόεδρο Χρήστο Ζέρβα να ενημερώνει για τα εξής:

«Η ηλικιωμένη εισήχθη στο ίδρυμα μας την Παρασκευή το βράδυ 5/2/2021, εξερχομένη από το Γενικό Νοσοκομείο Άργους. Ενημερώθηκε άμεσα το συγγενικό της περιβάλλον που βρίσκεται μόνιμα στο εξωτερικό.

Είχε υποβληθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους σε τεστ covid-19 και είχε βρεθεί αρνητική στις 1/2/2021. Εισήλθε απύρετη και ασυμπτωματική στο ίδρυμά μας και τοποθετήθηκε προληπτικά σε μονόκλινο δωμάτιο. Τη Πέμπτη 11/2/2021 το βράδυ ενημερωθήκαμε πως βρέθηκε εμπύρετη από την νοσηλεύτρια της βάρδιας.

Άμεσα ενημερώθηκε και κινητοποιήθηκε ο γιατρός του ιδρύματος κος Κριτσέλης, ο ΕΟΔΥ και το ΕΚΑΒ. Υποβλήθηκε σε rapid τεστ που ήταν θετικό και στη συνεχεία  διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ναύπλιου, όπου νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα.

Άμεσα απολυμάνθηκαν σχολαστικά όλοι οι χώροι του ιδρύματος από εξειδικευμένο  συνεργείο και τέθηκαν σε εφαρμογή  όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, για την αποφυγή διασποράς και την προστασία τροφίμων και εργαζομένων.

Διενεργήθηκαν διαγνωστικά PCR TEST σε τροφίμους και προσωπικό και μέχρι αυτή τη στιγμή όλοι οι τρόφιμοι καθώς και το προσωπικό είναι απύρετοι και απολύτως υγιείς.

Συμπληρωματικά δε, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι ο τακτικός έλεγχος που διενεργείται κάθε Δευτέρα με rapid test έναντι covid19 για εργαζόμενους και τροφίμους συνεχίζεται κανονικά.

Το γηροκομείο Ναύπλιου συνεχίζει να λειτούργει με υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας  τόσο για τους τροφίμους όσο και για τους εργαζόμενους.

Για ότι νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis