home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Πολιτική

Γ. Γκιόλας: Γιατί δεν γίνονται οι προσλήψεις των γιατρών που λείπουν από το νοσοκομείο Άργους;

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Γκιόλας προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια σχετικά με την πρόσληψη ελαχίστων ιατρών στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους, παρά την πανθομολογούμενη ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυσή του.

Στην ερώτηση τονίζεται η σταδιακή μείωση του προσωπικού την τελευταία διετία και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας όπου η Νοσηλευτική Μονάδα έχει σημαντικά επιβαρυνθεί. Να σημειωθεί πως στην τελευταία προκήρυξη προβλέπονται 3 θέσεις γιατρών για το νοσοκομείο Άργους και 7 για το νοσοκομείο Ναυπλίου.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

Θέμα: «Απολύτως απαραίτητη η περαιτέρω ενίσχυση της Ν.Μ. Άργους του Γ.Ν. Αργολίδας σε ιατρικό προσωπικό»

 Γνωστοποιήθηκε πρόσφατα  η προκήρυξη της 6ης Υ.Π.Ε. για την πρόσληψη  10 ιατρών για το Γ.Νοσοκομείο Αργολίδας εκ των οποίων μόνο οι τρεις προορίζονται για την Νοσηλευτική Μονάδα  Άργους.

Η Νοσηλευτική Μονάδα  Άργους δέχεται καθημερινά μεγάλο αριθμό ασθενών, βρίσκεται σε καθεστώς γενικής εφημερίας περίπου τις διπλάσιες ημέρες από την Ν.Μ. Ναυπλίου. Ειδικότερα στην Ν.Μ. Άργουςλειτουργούν νευραλγικές κλινικές όπως καρδιολογική μονάδα εμφραγμάτων, ουρολογική, ψυχιατρική και ορθοπεδική κλινική, μονάδα τεχνητού νεφρού και μονάδα αιμοδοσίας, τμήματα τα οποία δεν υφίστανται στην Ν.Μ. Ναυπλίου.

Κατά την περίοδο 2016-2019 έγιναν συνολικά (8) διορισμοί μόνιμων ιατρών ΕΣΥ και συγκεκριμένα (1) Παθολόγου Σ. Διευθυντή, (1) Παθολόγου ΕΒ, (1) Ψυχίατρου Σ. Διευθυντή, (1) Ψυχίατρου ΕΒ, (1) Παιδίατρου ΕΒ, (1) Χειρουργού ΕΒ, (1) Ακτινολόγου ΕΒ, (1) Νεφρολόγου ΕΒ.

Παράλληλα είχαν προκηρυχθεί  και  8 μόνιμες θέσεις ιατρών και επιπλέον 3 θέσεις που συστάθηκαν για τις ανάγκες του ΤΕΠ και συγκεκριμένα (2) Χειρουργικής ΕΒ, (2) Καρδιολογίας ΕΒ, (1) Ακτινοδιαγνωστικής ΕΒ, (1) Αναισθησιολογίας ΕΒ, (1) Ιατρικής Βιοπαθολογίας ΕΒ, (1) Αιματολογίας ή Βιοπαθολογίας ή Παθολογίας ΕΒ, (1) Παθολόγος ΤΕΠ ΕΑ, (1) Χειρουργός ΤΕΠ ΕΒ, (1) Καρδιολόγος ΤΕΠ ΕΒ.

Κατά την περίοδο  2019 -2021η ανωτέρω Γ4α/Γ.Π.36305 /17 /5 /2019 απόφαση του Υπουργείου Υγείας δεν πραγματοποιήθηκε. Σε αντικατάστασή της βγήκε η παρακάτω απόφαση του Υπουργείου Υγείας τροποποιημένη ως εξής:  (παραμένουν οι (1) Χειρουργικής ΕΒ, (1) Καρδιολογίας ΕΒ, (1) Ακτινοδιαγνωστικής ΕΒ, (1) Ιατρικής Βιοπαθολογίας ΕΒ και (1) Αιματολογίας ή Βιοπαθολογίας ή Παθολογίας ΕΒ, καταργούν την (1) Αναισθησιολογίας ΕΒ και προσθέτουν (1) Νευρολογίας, (1) Νεφρολογίας και (1) Παθολογικής Ανατομικής.

Όπως διαπιστώνεται παρά την έκτακτη ανάγκη που έχει προκύψει λόγω Covid, η Κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, συνεχίζει να το αποδυναμώνει. Αν προστεθούν και οι αποχωρήσεις των ιατρών στο εν λόγω διάστημα, το σύνολο των ιατρών της Νοσηλευτική Μονάδα Άργους από 57 που υπηρετούν θα μειωθεί στον αριθμό των 45.

• Επειδή η Νοσηλευτική Μονάδα του Άργους εξυπηρετεί ένα μεγάλο πληθυσμιακό κομμάτι του Νομού Αργολίδας και επιπλέον πολίτες όμορων Δήμων που ανήκουν σε γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες και αναφέρομαι σε Δήμους Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, της Π.Ε. Αρκαδίας και Δήμου Νεμέας, της Π.Ε. Κορινθίας.

• Επειδή η χώρα βρίσκεται επί έναν ολόκληρο χρόνο υπό καθεστώς πανδημίας που συνεπάγεται αυξημένες υγειονομικές ανάγκες.

• Επειδή παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις ο αριθμός του Νοσηλευτικού προσωπικού της Ν.Μ. Άργους βαίνει διαρκώς μειούμενος.

• Επειδή το ήδη υπάρχον Νοσηλευτικό προσωπικό δίνει καθημερινά τιτάνιο αγώνα με τις αντοχές του να εξαντλούνται.

• Επειδή οι πραγματικές ανάγκες και ελλείψεις σε προσωπικό της Ν.Μ. Άργους αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε 24 ιατρούς των οποίων απαιτείται η άμεση πρόσληψη.

Ερωτάται ο Υπουργός Υγείας:

Προτίθεται ο υπουργός Υγείας να προβεί δια της αρμόδιας 6ης Υ.Π.Ε. στην άμεση προκήρυξη και πρόσληψη των 24 ιατρών που απαιτούνται για την κάλυψη των υπαρχόντων κενών της Ν.Μ. Άργους όπως ειδικότερα αναγράφονται ανωτέρω;

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button