home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΟικονομίαΑρχείο

Χαριστική βολή για τους επαγγελματίες ειδών γάμου και βάπτισης

Ο κλάδος του λιανεμπορίου που πλήττεται ίσως περισσότερο από τα μέτρα για τον κορωνοϊό είναι οι επαγγελματίες γάμου και βάπτισης, τα καταστήματα νυφικών και βαπτιστικών, καθώς αυτά είναι άμεσα εξαρτώμενα από την εστίαση η οποία παραμένει κλειστή.

Όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες γάμου και βάπτισης: «Θεωρούμαστε ανοικτά μαγαζιά όντας στην ουσία κλειστά καθώς είμαστε άμεσα εξαρτώμενοι από το χώρο της εστίασης και δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο σχετικά με την οργάνωση των μυστηρίων, τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα».

Οι επαγγελματίες δεν κρύβουν την απόγνωση στην οποία βρίσκονται: «Οι οικονομικές υποχρεώσεις συσσωρεύονται και μεταφέρονται συνεχώς, χωρίς ωστόσο να έχουμε αυτή τη στιγμή αντικείμενο εργασίας και χωρίς ουσιαστική οικονομική βοήθεια.»

Χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου απασχολούν μόνιμο προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με αποτέλεσμα οι συσσωρευμένες μη εξυπηρετούμενες υποχρεώσεις να οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε απολύσεις και οριστικά λουκέτα.

Το 2020 αποτέλεσε καταστροφική χρονιά για τον κλάδο και φοβούνται ότι το 2021 θα λειτουργήσει γι’ αυτούς ως «χαριστική βολή».

Για τους παραπάνω λόγους και επιπλέον λόγω εξάντλησης της χρηματικής ρευστότητάς τους, ζητούν:

  • Άμεσο άνοιγμα των καταστημάτων για τη διοργάνωση των μελλοντικών μυστηρίων καθώς εκ των πραγμάτων λειτουργούν αποκλειστικά με ραντεβού και αυστηρά μέτρα προστασίας.
  • «Πάγωμα» των οικονομικών τους υποχρεώσεων και δυνατότητα ευνοϊκών ρυθμίσεων
  • Στήριξη ανάλογη με αυτή της εστίασης ως άμεσα εξαρτώμενος κλάδος.

«Διαφορετικά, η παράδοση και των δικών μας κλειδιών φοβόμαστε ότι θα θεωρείται δυστυχώς δεδομένη» καταλήγουν.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button