home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αναπτυξιακή: Χωρίς δωρεάν μετοχές το Άργος. Η «πίτα» σε Ναύπλιο, Ερμιονίδα, Επίδαυρο

Εκχώρηση μετοχών Αναπτυξιακής Νομού Αργολίδας σε Ναύπλιο, Ερμιονίδα, Επίδαυρο

Οι 4.500 μετοχές της Αναπτυξιακής Νομού Αργολίδας που διέθετε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, παραχωρήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στους δήμους Ναυπλιέων, Ερμιονίδας και Επιδαύρου. Σύμφωνα με όσα ανακοινωθήκαν στη λιτή τελετή παράδοσης οι μετοχές δόθηκαν στους δήμους που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον. Τις παρέλαβαν οι δήμαρχοι Δ. Κωστούρος, Γ. Γεωργόπουλος και Τ. Χρόνης, ενώ ο Δ. Καμπόσος ήταν απών.

Η παραχώρηση των μετοχών της Αναπτυξιακής Νομού Αργολίδας Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ, έγινε μετά τη λήψη της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου περί αποχώρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου από την εταιρεία. Ήδη όπως είχε δημοσιεύσει τις προηγούμενες ημέρες ο anagnostis.org οι υπόλοιποι δήμοι πλην του Άργους είχαν λάβει ανάλογες αποφάσεις.

Η κατανομή των μετοχών της Περιφέρειας εκχωρήθηκαν κατ’ αναλογία προς το ποσοστό που κατέχει ο κάθε ένας στο μετοχικό κεφάλαιο.

Όπως προβλέπεται «στην περίπτωση που κάποιος ή κάποιοι Δήμοι αρνηθούν την εκχώρηση των μετοχών τότε οι μετοχές θα μεταβιβασθούν στους υπόλοιπους Δήμους κατ’ αναλογία με τις μετοχές που κατέχουν». Επομένως οι επιπλέον μετοχές του δήμου Άργους Μυκηνών πρόκειται να μεταβιβαστούν κατ΄ αναλογία στο Ναύπλιο, την Ερμιονίδα και την Επίδαυρο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Αναπτυξιακή Νομού Αργολίδας Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ δεν βαίνει προς εκκαθάριση και θα λειτουργεί με ευθύνη των δήμων.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας υπογράφηκαν συμβάσεις με τους δήμους που θέλουν τις μετοχές, για να κάνουν τα έργα τους και γρηγορότερα τις μελέτες. Πρόσθεσε δε, ότι η Αναπτυξιακή Αργολίδας έχει μια εμπειρία για τα Αργολικά κυρίως θέματα, ενώ επισήμανε ότι η Περιφέρεια είναι διατεθειμένη να δώσει έργο και πόρους σε αυτή την Αναπτυξιακή η οποία πλέον θα διοικείται από τους δήμους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λεφτά για το Βιολογικό Άργους – Ναυπλίου από την Περιφέρεια. Ανησυχία για τον Αργολικό κόλπο

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis