home design 800x400
home design 1170Χ320

Lockdown: Ώρα κρίσιμων αποφάσεων

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Lockdown: Ώρα κρίσιμων αποφάσεων
Κορωνοϊός σχολείο

Η κρισιμότερη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα καθώς ο τετραψήφιος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού έχει «ταρακουνήσει» ιδιαίτερα ειδικούς και πολιτική αρχή, οι οποίοι σκέφτονται πώς θα ανακόψουν την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας που φαίνεται να παίρνει ανοδική πορεία. 

Όλες οι πλευρές συνομολογούν στο ότι ενδεχόμενο κλείσιμο του λιανεμπορίου θα πλήξει ιδιαίτερα τόσο τον ίδιο τον κλάδο όσο και συνολικά την οικονομία της χώρας, πράγμα που σημαίνει ότι θα εξεταστούν όλα τα πιθανά σενάρια για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η σκέψη των ειδικών για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα σαββατοκύριακα στην Αττική, ώστε να μην ζημιωθούν σε μεγάλο βαθμό οι επιχειρήσεις του εμπορίου. 

Στις «κόκκινες γραμμές» της πολιτικής ηγεσίας φαίνεται να είναι και το κλείσιμο των σχολείων, με τη Νίκη Κεραμέως να δηλώνει, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 πως το θέμα αυτό «δεν υπάρχει καν στην ατζέντα της Επιτροπής». Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, προς το παρόν «δεν υπάρχει εισήγηση ούτε για το κλείσιμο Γυμνασίων και Λυκείων», ενώ τόνισε ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα μετάδοσης εντός των σχολικών συγκροτημάτων «δεν είναι μεγάλο».

«Τα ποσοστά θετικότητας στα τεστ που γίνονται είναι στο 0,23%, τα κλειστά τμήματα είναι 0,29%, ενώ τα κλειστά σχολεία στο 0,5%» είπε ενδεικτικά η κ. Κεραμέως και σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, ο οποίος πρότεινε να κλείσουν τα γυμνάσια, σημείωσε ότι πρόκειται για «μεμονωμένες δηλώσεις τις οποίες δεν σχολιάζει».

Παράλληλα, η υπουργός απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές άνω των 16 ετών, για μεγαλύτερη συμμετοχή στην πλατφόρμα εθελοντικών τεστ, ενώ δίνεται η δυνατότητα να εξεταστούν όσες φορές θέλουν. Όπως είπε, «υπάρχουν 486 σημεία στη χώρα για την εξέταση και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 20.000 έλεγχοι». Επιπλέον, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ» και όπως εξήγησε  «αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο αφού δίνει την αντίστοιχη εικόνα των ασυμπτωματικών φορέων».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis