home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ηλεία: Όχι στις ανεμογεννήτριες στον Επικούρειο Απόλλωνα

Ανεμογεννήτριες Αχλαδόκαμπος

Όχι στις ανεμογεννήτριες στον Επικούρειο Απόλλωνα λένε οι γειτονικοί δήμοι Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων οι οποίοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να εγκατασταθούν στην περιοχή, σε τόσο κοντινή απόσταση από αρχαιολογικά μνημεία και οικοτουριστικά αξιοθέατα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ilialive.gr στο δήμο Ζαχάρως, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την λήψη απόφασης όσο αφορά την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. 

Εκεί κατά πλειοψηφία αντιτέθηκαν στην πρόθεση της εταιρίας να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες σε τόσο κοντινή απόσταση από μνημεία, όπως ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, από παραδοσιακούς οικισμούς των Ταξιαρχών, από περιοχές προστατευόμενες NATURA, όπως οι καταρράκτες της Νέδα και τοπικές κοινότητες με πλούσιο φυσικό περιβάλλον και πολιτιστικό χαρακτήρα. Εξουσιοδότησαν μάλιστα το δήμαρχο στην σύνταξη και την υποβολή αντιρρήσεων προς την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Από την άλλη ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Ο δήμος μας θέλει να είναι ξεκάθαρος προς όλες τις πλευρές. Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών ή η οπτική επαφή από το Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα , από λοιπούς σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και περιβαλλοντικά μνημεία (καταρράκτες Σεπετού και Νέδα), περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους αλλά και ιστορικούς χώρους π.χ. Ανδρίτσαινα, για το δήμο μας αποτελεί ρυπογόνα δραστηριότητα.

Στους συγκεκριμένους χώρους ο δήμος μας θα αγωνιστεί να ματαιώσει την όποια προσπάθεια , χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα». 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis