home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: Νέο άλμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τρεις νομούς σε διψήφια κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, 858 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Νέα εκτόξευση παρατηρείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με 52 νέα κρούσματα έναντι 36 χθες. Από αυτά τα 22 εντοπίζονται στη Λακωνία, 12 στη Μεσσηνία, 10 στην Κορινθία, 5 στην Αρκαδία και 3 στην Αργολίδα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154.083, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5893 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47802 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κρούσματα κορωνοϊού 27-1-2021

 

274 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 194 (70.8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1090 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 32 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5724 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3367 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κρούσματα κορωνοϊού 27-1-2021

 

Η γεωγραφική κατανομή των 858 κρουσμάτων:

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 5
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 49
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 3
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 5

ΑΧΑΪΑΣ 17
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 10
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 76
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 27
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 63
ΕΒΡΟΥ 15
ΕΥΒΟΙΑΣ 54
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 7
ΗΛΕΙΑΣ 7
ΗΜΑΘΙΑΣ 8
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 5
ΘΗΡΑΣ 5
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 74
ΙΚΑΡΙΑΣ 1
ΚΑΒΑΛΑΣ 1
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 8
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 104
ΚΙΛΚΙΣ 1
ΚΟΖΑΝΗΣ 23
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 10
ΚΩ 1
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 22
ΛΑΡΙΣΑΣ 19
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 9
ΛΕΣΒΟΥ 10
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 14
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 12
ΜΥΚΟΝΟΥ 3
ΝΗΣΩΝ 4
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 38
ΞΑΝΘΗΣ 4
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 48
ΠΕΛΛΑΣ 5
ΠΙΕΡΙΑΣ 7
ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 1
ΡΟΔΟΠΗΣ 2
ΡΟΔΟΥ 1
ΣΑΜΟΥ 1
ΣΕΡΡΩΝ 9
ΣΠΟΡΑΔΩΝ 1
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 7
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 4
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 22
ΧΑΝΙΩΝ 1
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 16

Κρούσματα κορωνοϊού 27-1-2021

 

Εν αμφιβόλω το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων

Στον «αέρα» φαίνεται πως βρίσκεται πλέον η ειλημμένη απόφαση για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την 1η Φεβρουαρίου.

Την περασμένη Παρασκευή, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έδωσε το πράσινο φως για την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, από την ερχόμενη Δευτέρα. Η επιτροπή εισηγήθηκε ακόμη να μην ανοίξουν τα λύκεια στις περιοχές που παραμένουν «κόκκινες», παρά μόνο τα γυμνάσια.

Κι ενώ η κυβέρνηση ενστερνίστηκε αμέσως την εισήγηση της επιτροπής, ανακοινώνοντας το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την 1η Φεβρουαρίου, τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών (842 νέες μολύνσεις ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ), μετά και το άνοιγμα της αγοράς καθώς και ο φόβος επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης με φόντο τις πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις έχουν ενεργοποιήσει το σύστημα συναγερμού στο κυβερνητικό κέντρο λήψης αποφάσεων.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Πέμπτης θα κρίνουν το άνοιγμα ή μη των γυμνασίων και λυκείων τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Αναφερόμενος στα σχολεία ο κ. Αρκουμανέας είπε ότι «θα δούμε τα δεδομένα την Πέμπτη για να δούμε και τα στοιχεία για τα μεταλλαγμένα στελέχη. Θα τα αξιολογήσουμε και δούμε τα επόμενα βήματα».

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της αγοράς εξήγησε ότι «περιμένουμε μια αύξηση στη μεταδοτικότητα καθώς ανοίξαμε και τα καταστήματα. Εμείς καθημερινά βλέπουμε τα δεδομένα και εξετάζουμε πως μπορούμε να επέμβουμε άμεσα».

Σημειώνεται πως την Τρίτη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ έκανε λόγο για διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης και στη Βόρεια Ελλάδα, μετά την Αττική και την Κρήτη.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η απόφαση για τα σχολεία είχε αφήσει νωρίτερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπος Γώγος.

«Όλα βρίσκονται στο τραπέζι και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί» υπογράμμισε.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής συμπλήρωσε ότι «όταν υπάρχει μία πανδημία, δεν αποκλείεται τίποτα στα μέτρα». Σχετικά με τα γυμνάσια και τα λύκεια ενόψει του ανοίγματός τους, ο καθηγητής ανέφερε πως:

«Για τα γυμνάσια και τα λύκεια έχει αποφασιστεί όπως ξέρετε, η απόφαση είναι ειλημμένη, ωστόσο δεν αποκλείεται να αλλάξει αν τα πράγματα χειροτερέψουν. Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο».

Στο φόντο της αυξημένης επιφυλακής που δημιουργούν η διασφάλιση της πορείας αποκλιμάκωσης της πανδημίας αλλά και η ανησυχία για τον αντίκτυπο του μεταλλαγμένου στελέχους της Covid-19, πραγματοποιείται σήμερα η τακτική τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών με τους λοιμωξιολόγους.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός επανέλαβε άλλωστε και την Τρίτη πως: «Ανά πάσα στιγμή θα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειάζεται να κάνουμε μία προσαρμογή στη στρατηγική μας, θέλω να το ξαναπώ, δεν θα διστάσουμε να την κάνουμε».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button