home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτικήΑρχείο

Ανδρέας Πουλάς: Να δοθούν συγκεκριμένα κίνητρα για ιδιώτες που κάνουν δωρεές στο ΕΣΥ

Ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς, συμμετείχε ως ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής σε συζήτηση σε Επιτροπή της Βουλής.

Η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αφορούσε το σχέδιο νόμου «Κύρωση: α) της από 11.12.2020 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση (John S. Latsis Public Benefit Foundation)» και του N.Π.Δ.Δ.. με την επωνυμία «Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ”Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ”» και β) της από 9.12.2020 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, της 4ης Υ.Πε. Μακεδονίας και Θράκης, του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», της κ. Άννας Μαρίας Λουίζας Ιωάννη Λάτση και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Υγείας»

Μεταξύ άλλων, o κ. Πουλάς ανέφερε τα εξής:

«Όπως το Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένως τονίσει, οι δωρεές έχουν αναδειχθεί σε βασικό παράγοντα συμπληρωματικής χρηματοδότησης της αναγέννησης του ΕΣΥ. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε σημαντικές δωρεές που αναβαθμίζουν κτιριακές υποδομές του ΕΣΥ και χρηματοδοτούν την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του και την εκπαίδευση του προσωπικού του. Θεωρούμε ότι αυτή η ροή πρέπει να συνεχιστεί και να παγιωθεί μέσω της δημιουργίας συγκεκριμένων κινήτρων για τους ιδιώτες και κυρίως μέσω της σύστασης ενός μόνιμου και αδιάβλητου μηχανισμού διαφανούς και αξιόπιστης διαχείρισης των δωρεών,υπό την εποπτεία της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ή μίας ανεξάρτητης αρχής.

Οσον αφορά τις λοιπές διατάξεις του νομοσχεδίου φαίνεται ότι για άλλη μία φορά αποφεύγετε να δώσετε νομοθετική μορφή στο πολιτικό σας όραμα για την δημόσια υγεία και περιορίζεστε σε νομοθετικές διευθετήσεις και επιμέρους διεκπεραιώσεις. Ακόμα περιμένουμε να δούμε τις διαθέσεις σας για την οργάνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για την ψυχική υγεία και κυρίως για την στοχευμένη και συνολική αναγέννηση του ΕΣΥ – ανάγκη που αναδείχθηκε μέσα από την πανδημία και στην οποία προσβλέπει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Ελπίζουμε τα ευρωπαϊκά κεφάλαια που θα εισρεύσουν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, του SURE, του νέου και παλαιού ΕΣΠΑ και του Εθνικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης 2021-2025 και θα κατευθυνθούν στην υγεία να πιάσουν τόπο και να χρηματοδοτήσουν την πολυπόθητη για τους πολίτες «υγειονομική επανάσταση»,  η οποία να περιλαμβάνει περισσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας για όλους.»

Δείτε το βίντεο:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button