home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτικήΑρχείο

Πουλάς: Είναι η ώρα να τροχοδρομήσουμε μία «υγειονομική επανάσταση»

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής, με θέμα «Η Κυβέρνηση αδυνατεί ή δεν έχει τη βούληση να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης των 73 + 19,5 δισ. ευρώ για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη με παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση αλλά και ένα άμεσο πρόγραμμα ανάσχεσης της βαθιάς ύφεσης και των κοινωνικών προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία», ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το γεγονός ότι αυξήσατε τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία λόγω της πανδημίας, δεν σας απαλλάσσει από την πολύμηνη ολιγωρία σας να σχεδιάσετε και να δρομολογήσετε τις αλλαγές και βελτιώσεις που απαιτούσε το σύστημα και σας είχαμε τονίσει επανειλημμένα στη Βουλή  ότι έπρεπε να κάνετε.

Είναι η ώρα να τροχοδρομήσουμε μία «υγειονομική επανάσταση» στον χώρο της δημόσιας υγείας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά την πανδημία, η κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι αυτό είναι μία εθνική προτεραιότητα.  Όχι μόνο γιατί μπορεί να προκύψει ξανά μία πανδημία και πρέπει το σύστημα να αντέξει. Αλλά και γιατί οφείλουμε για λόγους  δημογραφικούς να προστατέψουμε την υγεία όλων των πολιτών.

Γι’ αυτό προτείνουμε η διαχείριση των ευρωπαϊκών κεφαλαίων να  γίνει  από έναν ανεξάρτητο και αδιάβλητο οργανισμό που θα αξιολογεί τη χρηματοδότηση των δράσεων αξιοκρατικά, με διαφάνεια και σύμφωνα με τις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες που ανέδειξε η πανδημία. Τα λόγια τελείωσαν. Ήρθε η ώρα για πράξεις.»

Δείτε το βίντεο:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button