home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑρχείο

Στο έλεος του παγετού οι αγροτικές καλλιέργειες σε όλη την Πελοπόννησο

Στο έλεος του παγετού βρίσκονται οι αγρότες σε Ηλεία και Αχαΐα ενώ όπως είδαμε ήδη στην Αργολίδα η ολονύχτια λειτουργία κάθε μέτρου αντιπαγετικής προστασίας προστάτεψε κατά το μάλλον τις καλλιέργειες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν το tempo24.news και το ilialive.gr στον κάμπο της δυτικής Αχαΐας και στον κάμπο της Ηλείας εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα αφού ο παγετός που έκανε την εμφάνισή του σήμερα το πρωί Τετάρτη 20 Ιανουαρίου δημιούργησε σημαντικά προβλήματα κυρίως στα φυλλώδη λαχανικά, καταστρέφοντας σε πολλές περιπτώσεις την παραγωγή. 

 

Συγκεκριμένα στη δυτική Αχαΐα καλλιέργειες πατάτας και κηπευτικών “κάηκαν” από τον πάγο! 

Οι αγρότες βλέποντας αυτές τις εικόνες, αισθάνονται ανήμποροι. Όπως μεταφέρουν στο tempo24, η καταστροφή στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ολική. Τα προϊόντα δεν μπορούν να “συνέλθουν”. 

Στο μεταξύ έχουν ήδη ξεκινήσει οι δηλώσεις στον ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών και αυτό θα ισχύει μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.  

Δείτε το σχετικό βίντεο από το tempo24.news:

Από την άλλη στον κάμπο της Ηλείας ο παγετός που έκανε την εμφάνισή του μπορεί θερμοκρασιακά να μην ήταν όσο ισχυρός αναμενόταν, ωστόσο η πρώτη εικόνα είναι πως έχει προκαλέσει καταστροφή κυρίως σε καλλιέργειες με κηπευτικά στο νομό.

 

Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Βαρθολομιό με -1,8 βαθμούς Κελσίου από τον μετεωρολογικό σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών και ακολούθησε η Λαμπεία με -1,3 βαθμούς Κελσίου.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο παγετός ήταν ασθενής με την θερμοκρασία λίγο κάτω ή λίγο πάνω από το μηδέν.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button