home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Vodafone: Σε ποιες δύο πόλεις της Πελοποννήσου έρχεται πρώτα το 5G

Το δίκτυο Giga Network 5G της Vodafone είναι πλέον γεγονός, και η εταιρεία ανακοίνωσε ήδη την εμπορική διάθεση υπηρεσιών μέσω αυτού. Το δίκτυο ξεκινά με τους πρώτους σταθμούς σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ το υπάρχον πλάνο είναι μέχρι το τέλος Μαρτίου 2022 να έχει επιτευχθεί πληθυσμιακή κάλυψης της τάξης του 40%. 

Μεταξύ των πρώτων πόλεων που θα επωφεληθούν από τα οφέλη του νέου ταχύτατου δικτύου θα είναι και δύο πελοποννησιακές: Η Πάτρα και η Καλαμάτα, ενώ οι υπόλοιπες πόλεις της χώρας μας θα είναι οι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλος, Ιωάννινα, Χανιά, Τρίκαλα, Χαλκίδα, Κατερίνη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Λαμία και Ρόδο.

Η εταιρεία αναφέρει ακόμη ότι ταυτόχρονα μέσα από τον παράλληλο εκμοντερνισμό του δικτύου 4G και οι χρήστες του 4G δικτύου της Vodafone θα επωφεληθούν από βελτιωμένη εμπειρία διασύνδεσης και μεγαλύτερες ταχύτητες – έως και 50% – από την πρώτη μέρα.

Επιπλέον, η Vodafone διαθέτει ήδη τις πρώτες συσκευές 5G, ενώ εντός διμήνου οι διαθέσιμες συσκευές θα είναι περισσότερες από 20, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης δήλωσε:

«Το ταξίδι του 5G ξεκίνησε και είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της χώρας εφαρμογές από το αύριο, που θα αλλάξουν τη ζωή τους. Οι επενδύσεις που υλοποιούμε σε δίκτυα και τεχνολογίες μας, θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επιταχύνει την πορεία της προς το ψηφιακό αύριο. Η επόμενη δεκαετία θα είναι η δεκαετία του 5G και η σταδιακή ψηφιοποίηση της ελληνικής κοινωνίας θα απελευθερώνει όλο και περισσότερες δυνατότητες σε ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Οι άνθρωποι της Vodafone νοιώθουμε βαθιά συγκινημένοι που ήδη από την αρχή αυτής της διαδρομής καταφέραμε να αποδείξουμε πως η νέα αυτή τεχνολογία δίνει νέα πνοή στις δυνατότητες και ευκαιρίες για όλους, ακόμη και για άτομα με αντικειμενικά εμπόδια στη ζωή τους».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button