home design 800x400
home design 1170Χ320

Αγιασμός με υδροφόρα: Στα κατσάβραχα ο παπάς που …ράντισε το Λιανοκλάδι με τη μάνικα! (Βίντεο)

Αγιασμός με τη μάνικα

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη παραμονή των Θεοφανείων όταν ο ιερέας της ενορίας του ΣΣ Λιανοκλαδίου παραμονή των Θεοφανείων ανέβηκε σε ένα πυροσβεστικό όχημα και άρχισε να ραντίζει με την μάνικα του πυροσβεστικού όλη τη συνοικία. 

Διερχόμενος οδηγός που δεν πίστευε στα μάτια του τράβηξε το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου:

 

Για άλλο λόγο του δάνεισε το όχημα ο Δήμος

Μάλιστα για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο Δήμος Λαμιέων, λέγοντας ότι παραπλανήθηκε από τον Ιερέα και ότι για τα συμβάντα διατάχθηκε ΕΔΕ.

Όπως σημειώνει ο Δήμος που παραχώρησε το όχημα στον παπά:

«Σε σχέση με βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε και υπονοεί την εμπλοκή του Δήμου Λαμιέων σε δράσεις ιερωμένου έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω.

Ο συγκεκριμένος Ιερέας αιτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2021 στο Δήμο την χορήγηση του συγκεκριμένου πυροσβεστικού αυτοκινήτου, για εργασίες καθαριότητας στο προαύλιο του Ιερού ναού.

Είναι η πολλοστή φορά που κατατίθεται παρόμοιο αίτημα από τον συγκεκριμένο ιερέα για την συγκεκριμένη εκκλησία, το οποίο συνήθως ικανοποιείται και μάλιστα άμεσα.

Ο Δήμος Λαμιέων ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για παραπλάνηση των υπηρεσιών του Δήμου. Δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη χρήση του πυροσβεστικού αυτοκινήτου.

Όταν ενημερώθηκε για τα συμβάντα διατάχτηκε ΕΔΕ για να φωτιστούν τα πραγματικά περιστατικά και να καταλογιστούν οι ευθύνες».

Η αντίδραση της μητρόπολης

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το LamiaReport από πηγές της Ιεράς Μητροπόλεως ο κ. Συμεών μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός το καταδίκασε απερίφραστα διότι πρώτιστα συνιστά γελοιοποίηση του μυστηρίου του Αγιασμού, συν το γεγονός της παραβίασης τόσο των υγειονομικών μέτρων όσο και των εκκλησιαστικών νόμων, αλλά και διότι προκάλεσε τον σκανδαλισμό πολλών πιστών της Ενορίας και όχι μόνο.

Γι αυτό τον λόγο προχώρησε στην άμεση μετακίνηση του ιερέα σε ορεινή ενορία της Δυτικής Φθιώτιδας μέχρι τουλάχιστον να ηρεμήσουν τα πνεύματα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του LamiaReport.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Φθιώτιδας: «Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών μόλις πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ την αυτόβουλη ενέργεια κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως την παραμονή των Θεοφανείων, προέβη άμεσα στα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες, τους ισχύοντες Νόμους της Πολιτείας και την εκκλησιαστική τάξη. Εξετάζει δε το ενδεχόμενο και περαιτέρω ενεργειών».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis