home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ποια καταστήματα θα είναι σήμερα ανοιχτά

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Ποια καταστήματα θα είναι σήμερα ανοιχτά
Κοπέλα στο ταμείο σούπερ μάρκετ

Παγώνει μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου το click away σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής.

Η απόφαση αυτή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους εμπόρους καθώς υπάρχουν ήδη προγραμματισμένες παραγγελίες και ενώ ήδη ήταν έτοιμοι να εφαρμόσουν τον νέο τρόπο λειτουργίας, click in shop που είχε προαναγγείλει το υπουργείο Ανάπτυξης. Ενδεχομένως  το κάθε κατάστημα θα μπορέσει να επαναπρογραμματίσει με τον πελάτη την ημερομηνία παράδοσης της παραγγελίας του μετά τις 11 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση αυτή την Κυριακή 3 Ιανουαρίου θα μπορούν να είναι ανοιχτά σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.

Ειδικότερα τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων(όπως για παράδειγμα ζαχαροπλαστεία, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία) μπορούν να ανοίξουν με προαιρετικό ωράριο από τις 7:00 έως τις 21:00. Εξαίρεση στο ωράριο λειτουργίας υπάρχει για τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών διανομής προϊόντων(delivery), στα οποία επιτρέπεται η λειτουργία έως τη 1.00.

Τα καταστήματα που λειτουργούν με “click away”, δεν θα είναι ανοιχτά λόγω του νέου lockdown.

Εντός των καταστημάτων θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και όλα τα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα στα 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον. Παράλληλα θα πρέπει να τηρείται απόσταση ενάμισι 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων και να γίνεται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Να θυμίσουμε ωστόσο ότι ειδικά για την πρώτη Κυριακή του νέου έτους έχουν ανακοινώσει ότι θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και Μασούτης, ενώ τα ΑΒ Βασιλόπουλος θα λειτουργήσουν με ωράριο 9:00-17:00.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από πλευράς εμπορικών συλλόγων Άργους, Ναυπλίου και Ερμιονίδας δεν υπάρχει καμιά αντίδραση.

Μετά τις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν και οι εκκλησίες και θα ισχύουν οι κανόνες που υπήρχαν Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά. Έτσι, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων ο καθιερωμένος Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς την παρουσία πιστών.
 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis