home design 800x400
home design 1170Χ320

Κορωνοϊός: Ήρθε και στην Ελλάδα η νέα μετάλλαξη από την Αγγλία

dna κορωνοϊός κίνδυνος

Θετικοί στη νέα μετάλλαξη κορωνοϊού διαγνώστηκαν τέσσερις ταξιδιώτες που έφτασαν στη χώρα μας από την Μεγάλη Βρετανία.

Το μεταλλαγμένο στέλεχος βρέθηκε σε τέσσερα από έξι θετικά κρούσματα ταξιδιωτών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όλοι έφτασαν στην χώρα μας την περασμένη εβδομάδα, κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων, και βρέθηκαν θετικοί στον ιό μετά από rapid test. Αμεσα μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας και υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ. Μετά από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είναι θετικοί στο νέο στέλεχος κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, το οποίο τελικά έφτασε και στη χώρα μας, όπως συνέβη και σε άλλα κράτη της Ευρώπης και του κόσμου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ταξιδιώτες θα παραμείνουν σε καραντίνα, όπως προβλέπεται, και θα υποβληθούν εκ νέου σε τεστ κορωνοϊού σε 10 ημέρες, προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα παραμείνουν ή όχι σε καραντίνα. Παράλληλα, σε επιδημιολογική επιτήρηση βρίσκονται και οι συνεπιβάτες του, χωρίς, προς το παρόν, να υπάρχει κάποιο ανησυχητικό στοιχείο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το νέο, μεταλλαγμένο, στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία και εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 70% πιο μεταδοτικό.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis