home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Η Κόρινθος κάνει την αρχή στους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για τους πρώτους εμβολιασμούς υγειονομικών στο Νοσοκομείο Κορίνθου, καθώς σήμερα το μεσημέρι παραδόθηκαν τα πρώτα εμβόλια για τον κορωνοϊό, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, συνοδευόμενα από περιπολικά της αστυνομίας.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Κορίνθου Γρηγόρης Καρπούζης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο στο νοσοκομείο. Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό.

Το ίδιο προγραμματιζόταν και για τους υγειονομικούς σε Αργολίδα, Μεσσηνία, Αρκαδία και Λακωνία, Ηλεία, οι οποίοι ωστόσο θα πρέπει να περιμένουν καθώς ο εμβολιασμός τους αναβλήθηκε.

Τα πρώτα εμβόλια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα ξεκινήσουν να γίνονται από τις 9 το πρωί, στην Κόρινθο, καθώς τότε θα ξεκινήσει στο στη Νοσηλευτική Μονάδα η επιχείρηση «Ελευθερία».

Στο διάστημα από αύριο μέχρι και την Πέμπτη όλο το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου αναμένεται να εμβολιαστεί προκειμένου να θωρακιστεί κατά του κορωνοϊού με την ασπίδα της Pfizer. 

Η κεντρική οδηγία από τον ΕΟΔΥ είναι -σε κάθε περίπτωση- το υγειονομικό προσωπικό δημόσιας υγείας να έχει εμβολιαστεί μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, ώστε στο διάστημα 15 μέχρι 24 Ιανουαρίου να ακολουθήσουν οι ιδιώτες γιατροί (σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους), και αμέσως μετά όσοι διαβιούν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Γι αυτούς όπως και για όλο το μη υγειονομικό προσωπικό, έχει αναλάβει την ευθύνη του εμβολιασμού η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μέσα από τις δομές της: δηλαδή τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) και τα Κέντρα Υγείας.

Να σημειωθεί πως το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο είναι και το πρώτο που έχει εγκριθεί από την ΕΕ, έχει γίνει με μία νέα τεχνολογία, βασισμένη στο mRNA, ενώ τα περισσότερα άλλα εμβόλια που αναμένονται να εγκριθούν το επόμενο διάστημα βασίζονται στην παλιά κλασική δομή δημιουργίας εμβολίων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button