home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: Πότε θα κάνουν τα εμβόλια οι υγειονομικοί στην Πελοπόννησο – Fake news η αναβολή

Για αλλεπάλληλες αναβολές εμβολιασμών υγειονομικών σε πολλά νοσοκομεία της χώρας γίνεται λόγος με πρόσφατα άρθρα που επικαλούνται καταγγελίες υγειονομικών, ενώ για το θέμα έκανε σχετική δήλωση και ο βουλευτής Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς, λέγοντας μεταξύ άλλων πως στις νοσηλευτικές μονάδες του Άργους και του Ναυπλίου αναβλήθηκαν οι εμβολιασμοί για κορωνοϊό 144 και 62 υγειονομικών αντίστοιχα.

Ένα σενάριο που η κυβέρνηση διέψευσε κάνοντας λόγο για fake news: «Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τους εμβολιασμούς υγειονομικών στα νοσοκομεία της χώρας» ανέφερε σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, στα 9 Νοσοκομεία της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους τονίζοντας πως «μέχρι σήμερα στις 12:00, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.001 εμβολιασμοί. Χθες Πρωτοχρονιά, έγιναν 264 και από το πρωί μέχρι τώρα, έχουν γίνει 344 εμβολιασμοί».

Οι 3 φάσεις του μαζικού εμβολιασμού υγειονομικών

«Όλα τα Νοσοκομεία της χώρας μας έχουν προετοιμαστεί και ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 4/1 έως 20/1 σε 3 φάσεις, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Ξεκινά τη Δευτέρα ο εμβολιασμός σε 42 νοσοκομεία της χώρας. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 4/1/2020 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός περισσότερων από 5.000 υγειονομικών σε επιπλέον 42 Νοσοκομεία. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά και βάσει σχεδίου.

Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ως εκ τούτου, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών», αναφέρει ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Οι καταγγελίες για αναβολή εμβολιασμών

Πολλές καταγγελίες κυκλοφόρησαν από χθες και αναφέρουν ότι ορισμένοι από τους εμβολιασμούς γιατρών και νοσηλευτών που είχαν προγραμματιστεί από Δευτέρα αναβάλλονται, μεταξύ των οποίων και σε νοσοκομεία της Πελοποννήσου.

Σήμερα η παράταξη υγεινομικών Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, στην οποία μετέχει ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου, εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας τις ακυρώσεις εμβολιασμών και θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα προς την ηγεσία του υπουργείο Υγείας:

Χθες 31/12/20, όπως καταγγέλλουν συνάδελφοι υγειονομικοί από όλη την χώρα, έγινε αιφνιδιαστικά «άνωθεν ενημέρωση» πως ακυρώνονται επ’ αόριστον οι εμβολιασμοί COVID του υγειονομικού προσωπικού που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα 4/1 όσον αφορά τα νοσοκομεία Βόλου, Χαλκίδας, Λαμίας, Τρίπολης, Μεσολογγίου, Πύργου, Κυπαρισσίας, Καραμανδάνειο, ΕΙΕΑ, Σερρών, Ξάνθης, Γρεβενών κ.ά. Χαρακτηριστικό δε είναι πως αφορά μέχρι στιγμής 5 διαφορετικές ΥΠΕ (1η, 3η, 4η, 5η, 6η) από τις 7 συνολικά.
Αυτό έρχεται δυο μόλις μέρες μετά το σκάνδαλο με τους «κατά προτεραιότητα» εμβολιασμούς «κυβερνητικών παραγόντων» και εγείρει νέα σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την σοβαρότητα και την αξιοπιστία του κυβερνητικού σχεδιασμού για τον εμβολιασμό.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρέπει άμεσα να απαντήσει :

  • Ποιος είναι ο λόγος για αυτές τις αιφνιδιαστικές ακυρώσεις ;
  • Πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ ;
  • (Με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα περιλαμβάνει όλο το προσωπικό της δημόσιας περίθαλψης, νοσοκομείων – ΚΥ – ΕΚΑΒ)
  • Πότε ακριβώς και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα γίνει ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ευρύτερου ιδιωτικού τομέα (αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, αυτοαπασχολούμενοι οδοντίατροι, εργαζόμενοι ιδιωτικών κλινικών – διαγνωστικών κέντρων – εργαστηρίων, φυσικοθεραπευτές, εργαζόμενοι σε δομές όπως π.χ. φροντίδας ηλικιωμένων κλπ) ;

Χρόνια Πολλά σε Όλες και σε Όλους με Υγεία
Καλή Αγωνιστική και Ανατρεπτική Χρονιά
Στο Πλευρό των Ασθενών μας και στον Αγώνα για την Υγεία του Λαού,
Θα Νικήσουμε!

Σοβαρές ενστάσεις εξέφρασε και η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνοντας ότι «αργά χθες το μεσημέρι ειδοποιήθηκαν οι συνάδελφοι ότι αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί για τη Δευτέρα και για όλη την εβδομάδα. Αφού ήταν έτοιμα τα εμβολιαστικά κέντρα και είχαν κλεισθεί τα ραντεβού των συναδέλφων για να εμβολιαστούν. Μάλιστα τα νοσοκομεία ειδοποιήθηκαν και ετοιμάστηκαν να παραλάβουν τα εμβόλια τη Κυριακή. Προφανώς λοιπόν υπήρξε ζήτημα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. Προκλήθηκε αναστάτωση στους εργαζόμενους των εν λόγω νοσοκομείων».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε «η Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα είναι επιβαρυμένες περιοχές από τον κορωνοϊό και ως εκ τούτου και μία εβδομάδα νωρίτερα να πετύχουν οι εργαζόμενοι την ανοσία, είναι κέρδος για το σύστημα και μπορεί να είναι σωτήριο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους. Οι εμβολιασμοί ενημερωνόμαστε σήμερα από σωματεία αναβάλλονται σε πολλά νοσοκομεία όλης της χώρας. Γιατί; Μετράμε πολλές απώλειες συναδέλφων από κορονοϊό. Μόλις προχθές πέθανε ο 18ος συνάδελφος ένα παλικάρι 36 ετών αθλητικός, χωρίς υποκείμενα νοσήματα και χωρίς καταχρήσεις. Συνάδελφος της 4ης ΥΠΕ».

Η δήλωση Πουλά

Ο βουλευτής Αργολίδας και υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς δήλωσε:

«Μόνο ως τραγελαφική θα πρέπει να χαρακτηριστεί η κατάσταση με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει χαθεί στη δίνη του ανασχηματισμού με αποτέλεσμα να πάει περίπατο ο εμβολιαστικός της σχεδιασμός.

Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι αλλεπάλληλες αναβολές εμβολιασμών υγειονομικών σε πολλά νοσοκομεία της χώρας  οι οποίοι θα ξεκινούσαν την Δευτέρα αλλά αιφνιδιαστικά αναβλήθηκαν αφήνοντας πολλά αναπάντητα ερωτηματικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στις νοσηλευτικές μονάδες του Άργους και του Ναυπλίου αναβλήθηκαν οι εμβολιασμοί 144 και 62 υγειονομικών αντίστοιχα.

Πιθανόν η κυβέρνηση στο ολικό απαγορευτικό που επανέφερε για μία εβδομάδα στη χώρα συμπεριέλαβε «κατά λάθος» και τους εμβολιασμούς κατά του COVID-19.

Ας ελπίσουμε ότι οι συνέπειες των πράξεών της δεν θα είναι για άλλη μία φορά επώδυνες για τη χώρα».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button