home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο αγαπημένος Ελληνικός προορισμός του διεθνούς τζετ σετ βρίσκεται στην Αργολίδα

portoxeli

Από τις ομορφότερες και πιο δημοφιλείς τουριστικές και κοσμοπολίτικες περιοχές της Αργολίδας, το Πορτοχέλι χτισμένο σε έναν όρμο, που σχηματίζει φυσικό λιμάνι, διαθέτει υποδομές για όλα τα γούστα.

Αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς του διεθνούς τζετ σετ, λόγω των υπερπολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων που υπάρχουν στην περιοχή και υπόσχονται ξέγνοιαστες διακοπές μακριά από τους …ενοχλητικούς παπαράτσι. Πρόσφατο παράδειγμα η οικογένεια Μπέκαμ που επέλεξε για δεύτερη φορά την Ερμιονίδα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Δεν είναι λίγοι οι διάσημοι που διατηρούν εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή στις οποίες παραθερίζουν τους θερινούς κυρίως μήνες.

 

 

Ιδανικός προορισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές, όμως δεν πρόκειται να απογοητεύσει τους επισκέπτες του όποια εποχή κι αν το επιλέξουν ως προορισμό.

Απέχει από την Αθήνα 180 χιλιόμετρα, ενώ συνδέεται και ακτοπλοϊκώς. Το μεγάλο λιμάνι είναι προστατευμένο από την κακοκαιρία, ενώ διαθέτει ικανοποιητικές υποδομές για τα σκάφη.

 

 

Το Πορτοχέλι είναι γνωστό για τις πανέμορφες παραλίες του ανάμεσα σε μικρούς, γραφικούς κολπίσκους. Τα πεύκα σε πολλές παραλίες φτάνουν μέχρι την θάλασσα.

Μεγάλες τουριστικές μονάδες μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς, ενώ αμέτρητες είναι και οι επιλογές για καλό φαγητό και για διασκέδαση.

 

 

Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ δεν θα απογοητευτούν, αφού στο Πορτοχέλι λειτουργούν σχολές για θαλάσσια αθλήματα, σκι, wind surfing, ιστιοπλοΐα και καταδύσεις.

Στο Πορτοχέλι βρισκόταν η αρχαία πόλη των Αλιέων, η οποία έχει βυθιστεί. Με μάσκα μπορείτε να διακρίνετε τα θεμέλια του ναού του Απόλλωνα στο βυθό.

 

 

Δεν πρέπει να παραλείψετε να απολαύσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Αξίζει να επισκεφθείτε τα εκκλησάκια του Αγίου Αιμιλιανού και της Παναγίτσας, την Κόστα – απέναντι από τις Σπέτσες, και τους οικισμούς Βερβερόντα, Χηνίτσα, Κορακιά, με τις ομώνυμες παραλίες.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω drone βίντεο του haanity:

Με αφετηρία το Πορτοχέλι σε κοντινές αποστάσεις βρίσκονται η Ερμιόνη, οι Σπέτσες, το Κρανίδι, η Κοιλάδα, που ουκ ολίγες φορές επιλέγουν οι διάσημοι να επισκεφθούν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis