home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΤαξίδιαΑρχείο

Επίδαυρος: Το πρώτο μέρος που πρέπει να ταξιδέψεις μετά το lockdown

Μια λίστα με τα 10 μέρη στον κόσμο που θέλουν να επισκεφθούν μετά το τέλος της κρίσης του κορωνοϊού και το lockdown συνέταξαν οι αναγνώστες του Βρετανικού Guardian και στην κορυφή αυτής βρίσκεται η Αρχαία Επίδαυρος.

Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου δημιουργήθηκε για να προσφέρει ψυχαγωγία στους ασθενείς του Ασκληπιείου. Η πλούσια βλάστηση, η ηρεμία και οι καθαρές γραμμές των βουνών επιδρούσαν θετικά στη βελτίωση της υγείας των ασθενών με ψυχικές ασθένειες. Σήμερα, η Επίδαυρος παραμένει ζωντανή και αποτελεί σημείο αναφοράς της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο καταφτάνουν στην Επίδαυρο και ξεχειλίζουν από συναισθήματα όταν αντικρίζουν τον ιστορικό τόπο, ο οποίος αγκαλιάζει κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Για την ακρίβεια ο Guardian κάλεσε τους αναγνώστες του να αποφασίσουν ποια είναι τα 10 κορυφαία μέρη του πλανήτη που αξίζει να επισκεφθούν μετά την καραντίνα που έχει επιβληθεί παγκοσμίως λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Κορυφαίο όλων, σύμφωνα με τα travel tips, είναι η Επίδαυρος.

Όπως αναφέρει η Mary O’Keeffe: «10 χρόνια πριν βρεθήκαμε στην Επίδαυρο και κάθε ένας πήγαινε στην πλατεία του θεάτρου και διάβαζε Σοφοκλή ή Ευρυπίδη, από τους πιο σοφούς συγγραφείς όλων των εποχών. Ήταν 10 χρόνια ταραχώδη για την Ελλάδα, αλλά και για εμάς. Οταν όλα ηρεμήσουν, θα ήταν καλό να επισκεφθούμε ξανά (την Επίδαυρο) και να θυμηθούμε κάποιες αιώνιες σοφίες και απολαύσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ GUARDIAN

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button