Αργολίδα: Βροχή τα πρόστιμα στην εστίαση – Τρεις «καμπάνες» 2.000 ευρώ

Έλεγχοι σε Αρχαία Επίδαυρο και Νέα Κίο εντόπισαν παραβάσεις στους τιμοκαταλόγους – Συνολικά 2.000 ευρώ τα πρόστιμα.
Τρεις επιχειρήσεις εστίασης σε Αρχαία Επίδαυρο και Νέα Κίο δέχθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 2.000 ευρώ.

Τρία διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 2.000 ευρώ, επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις εστίασης στην Αργολίδα, έπειτα από ελέγχους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Οι πράξεις επιβολής προστίμου αναρτήθηκαν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026 και αφορούν ένα ξενοδοχείο – εστιατόριο και ένα εστιατόριο στην Αρχαία Επίδαυρο, καθώς και μία ψαροταβέρνα – εξοχικό κέντρο στην παραλία της Νέας Κίου.

Κοινό στοιχείο και στις τρεις περιπτώσεις ήταν η απουσία από τους τιμοκαταλόγους της υποχρεωτικής ένδειξης ότι συγκεκριμένα είδη που προσφέρονταν στους πελάτες ήταν κατεψυγμένα.

Διαφήμιση

Πρόστιμα 1.500 ευρώ στην Αρχαία Επίδαυρο

Οι δύο πρώτοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις 24 Ιουλίου 2026 σε επιχειρήσεις εστίασης στην Αρχαία Επίδαυρο.

Στη μία περίπτωση επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ, καθώς στον τιμοκατάλογο δεν αναγραφόταν η ένδειξη «κατεψυγμένο» για ένα από τα προσφερόμενα είδη.

Διαφήμιση

Στη δεύτερη επιχείρηση διαπιστώθηκε ότι η ίδια ένδειξη έλειπε από δύο είδη του τιμοκαταλόγου. Το πρόστιμο ανήλθε στα 1.000 ευρώ, καθώς η κύρωση υπολογίστηκε σε 500 ευρώ για κάθε είδος. Συνολικά, οι δύο επιχειρήσεις στην Αρχαία Επίδαυρο επιβαρύνθηκαν με πρόστιμα 1.500 ευρώ.

Πρόστιμο και σε ψαροταβέρνα στη Νέα Κίο

Το τρίτο πρόστιμο επιβλήθηκε μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουλίου 2026 σε ψαροταβέρνα – εξοχικό κέντρο στην παραλία της Νέας Κίου.

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι σε ένα είδος του τιμοκαταλόγου δεν υπήρχε η προβλεπόμενη ενημέρωση ότι το προϊόν ήταν κατεψυγμένο. Για την παράβαση επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ.

Πρόστιμο 500 ευρώ για κάθε είδος

Η αναγραφή της ένδειξης «κατεψυγμένο» είναι υποχρεωτική στους τιμοκαταλόγους των καταστημάτων εστίασης, ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει εάν το προϊόν που παραγγέλνει είναι νωπό ή έχει καταψυχθεί.

Με βάση τους κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών, η παράλειψη της ένδειξης επισύρει διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ για κάθε είδος στο οποίο εντοπίζεται η παράβαση.

Οι τρεις περιπτώσεις δείχνουν ότι ακόμη και μία λέξη που λείπει από τον τιμοκατάλογο μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική οικονομική επιβάρυνση, ιδιαίτερα όταν η παράβαση αφορά περισσότερα από ένα προϊόντα.

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις εδώ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

newsletter banner anagnostis