Τα Μαγούλιανα της Αρκαδίας βρέθηκαν στο επίκεντρο του κύματος κακοκαιρίας που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το meteo.gr, η ορεινή περιοχή της Πελοποννήσου δέχτηκε σημαντικό όγκο νερού, επιβεβαιώνοντας τις προγνώσεις για τοπικά έντονα φαινόμενα.
Ειδικότερα, έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, ο μετεωρολογικός σταθμός στα Μαγούλιανα κατέγραψε 47,4 χιλιοστά βροχής, αφήνοντας με μεγάλη διαφορά στη δεύτερη θέση τη Μακρινίτσα Πηλίου με 33,2 χιλιοστά. Η ένταση της βροχόπτωσης στο ιστορικό χωριό αποτυπώνει τη δυναμική της τοπικής ατμοσφαιρικής αστάθειας που αναπτύχθηκε, επηρεάζοντας κυρίως τον ορεινό άξονα της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Σημαντικά ύψη βροχής και στον Μυστρά Λακωνίας
Η Πελοπόννησος εκπροσωπήθηκε διπλά στη λίστα με τις υψηλότερες καταγραφές της ημέρας, καθώς πέρα από την Αρκαδία, ισχυρές βροχές σημειώθηκαν και στη Λακωνία. Ο σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου στον Μυστρά κατέγραψε 24 χιλιοστά νερού, τοποθετώντας τη λακωνική περιοχή στην έκτη θέση πανελλαδικά.
Στην υπόλοιπη επικράτεια, αξιόλογα ύψη υετού σημειώθηκαν κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα. Ανάμεσα στις περιοχές που δέχτηκαν τον μεγαλύτερο όγκο νερού συγκαταλέγονται το Κεράσοβο Ιωαννίνων (31 χιλιοστά) και το Μεσόβουνο Κοζάνης (30,2 χιλιοστά). Παράλληλα, οι καταγραφές στην Καλαμαριά (27 χιλιοστά), την Πυλαία Θεσσαλονίκης (23 χιλιοστά) και το Περτούλι Τρικάλων (19,2 χιλιοστά) συμπληρώνουν τον χάρτη της εντονότερης βροχόπτωσης, επιβεβαιώνοντας τον γενικευμένο χαρακτήρα των φαινομένων σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα.












