Ογδόντα επτά αιτήσεις για την Α’ Γυμνασίου. Ο αριθμός μιλά από μόνος του για το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας «Ιωάννης Καραμάνος» στην Προσύμνη: η ζήτηση ξεπερνά κατά πολύ τα δύο υπάρχοντα τμήματα, κι αυτό ωθεί γονείς και εκπαιδευτικούς να απαιτήσουν λύση πριν ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 10 Ιουνίου, στηρίζει ρητά την πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων για ένα τρίτο τμήμα, επικαλούμενο το δικαίωμα κάθε μαθητή να έχει πρόσβαση στη δομή εκπαίδευσης που επιθυμεί.
Δύο φορείς, ένα αίτημα προς Διεύθυνση και Δήμο
Οι δύο φορείς απευθύνονται σε συγκεκριμένους αποδέκτες. Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας ζητούν έγκριση του τρίτου τμήματος. Από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών αναμένουν να μεριμνήσει για τις αναγκαίες κτιριακές και υλικοτεχνικές προσαρμογές, αν η έγκριση δοθεί.
Το κτιριακό ζήτημα δεν είναι καινούργιο, όμως τώρα επανέρχεται με νέα επείγουσα διάσταση. Το δελτίο τύπου το θέτει κατευθείαν: η ανάγκη ριζικής αντιμετώπισής του είναι άμεση. Με 87 αιτούντες και μόνο δύο διαθέσιμα τμήματα, ο χώρος για αναβολές στενεύει.
Ένα σχολείο με βαθιές ρίζες στην Αργολίδα
Το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας λειτουργεί στην Προσύμνη και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής που συνδυάζουν γενική παιδεία με συστηματική μουσική κατάρτιση. Ο αριθμός των αιτήσεων για φέτος επιβεβαιώνει ότι η ζήτηση στην τοπική κοινωνία παραμένει σταθερή, αν όχι αυξανόμενη.
Το επόμενο βήμα ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της οποίας η απόφαση θα καθορίσει αν οι 87 υποψήφιοι μαθητές θα έχουν τελικά θέση στο σχολείο της επιλογής τους.











