Ένα σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα που λυμαίνονται την περιοχή της Κορινθίας πέτυχε η Ελληνική Αστυνομία, προχωρώντας στην εξάρθρωση μιας καλά οργανωμένης εγκληματικής ομάδας. Τα μέλη της συμμορίας είχαν στήσει «επιχείρηση» που αφορούσε την κατοχή και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου.
Η εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα κορυφώθηκε χθες, Δευτέρα 20 Απριλίου 2026, με μια οργανωμένη επιχείρηση μεγάλης κλίμακας από τους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων.
Η επιχείρηση και οι συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 58 και 24 ετών. Η δράση τους, ωστόσο, δεν ήταν μεμονωμένη. Όπως προέκυψε από την αξιοποίηση πληροφοριών και την παρακολούθηση που ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, οι δύο συλληφθέντες μαζί με έναν ακόμη 23χρονο (ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία και αναζητείται) είχαν συστήσει εγκληματική συμμορία με ιεραρχία και διακριτούς ρόλους.
Εις βάρος τους σχηματίστηκε βαριά δικογραφία για:
- Παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
- Σύσταση εγκληματικής συμμορίας.
- Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα).
- Παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Οπλοστάσιο ναρκωτικών και κάμερες παρακολούθησης
Τα ευρήματα από τις ταυτόχρονες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην κατοχή του 24χρονου, καθώς και σε σπίτια και αποθηκευτικούς χώρους της οργάνωσης, αποδεικνύουν το μέγεθος της δράσης τους. Οι αρχές κατάσχεσαν:
- Ακατέργαστη κάνναβη: 2.832,7 γραμμάρια (πάνω από 2,8 κιλά).
- Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα): 46,7 γραμμάρια.
- Κοκαΐνη: 40,1 γραμμάρια.
- Ναρκωτικά δισκία (ecstasy/mdma): 10 τεμάχια.
- Μετρητά: 1.135 ευρώ (προερχόμενα από τις αγοραπωλησίες).
- 6 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, πλήθος από νάιλον συσκευασίες και χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα και ποσά.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εντοπίστηκε πλήρης εξοπλισμός για την εσωτερική καλλιέργεια φυτών κάνναβης (ανεμιστήρες, θερμόμετρα/υγρόμετρα, μετρητές pH, ειδικές λάμπες, σκηνές καλλιέργειας και λιπάσματα). Επιπλέον, το κύκλωμα είχε εγκαταστήσει τρεις κάμερες ασφαλείας υψηλής ευκρίνειας για να ελέγχει τους χώρους του, δικαιολογώντας έτσι και την κατηγορία περί προσωπικών δεδομένων.
Κατασχέθηκε επίσης και μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούνταν για το «delivery» των ουσιών.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο «κάδρο» των ερευνών βρίσκονται και οι “πελάτες”, καθώς στη δικογραφία περιλαμβάνονται τέσσερα επιπλέον άτομα, τα οποία φέρονται να προμηθεύονταν τα ναρκωτικά από τη συγκεκριμένη ομάδα. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ η προανάκριση από το Α.Τ. Σικυωνίων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.











