Αλλαγές στον προγραμματισμό λειτουργίας της λαϊκής αγοράς θα ισχύσουν την εβδομάδα του εορτασμού της Ελληνική Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 στο Ναύπλιο.
Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, που φέτος πέφτει ημέρα Τετάρτη, συμπίπτει με την καθιερωμένη ημέρα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς της πόλης. Ωστόσο, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις και η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου.
Για τον λόγο αυτό δεν είναι εφικτή η ταυτόχρονη λειτουργία της αγοράς.
Δεν μεταφέρεται σε άλλη ημέρα
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αρμόδιων υπηρεσιών, δεν ήταν δυνατό να μεταφερθεί η λειτουργία της λαϊκής αγοράς ούτε τη Δευτέρα 23 Μαρτίου ούτε την Τρίτη 24 Μαρτίου.
Ο λόγος είναι ότι τις ημέρες αυτές θα βρίσκεται σε εξέλιξη η εγκατάσταση των μικροπωλητών για την καθιερωμένη εμποροπανήγυρη της 25ης Μαρτίου, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων.
Η συνύπαρξη των δύο δραστηριοτήτων στον ίδιο χώρο κρίθηκε πρακτικά αδύνατη.
Η αγορά θα λειτουργήσει το Σάββατο 28 Μαρτίου
Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών και των επαγγελματιών, αποφασίστηκε ότι η λαϊκή αγορά της εβδομάδας εκείνης θα πραγματοποιηθεί μόνο το Σάββατο 28 Μαρτίου 2026.
Η αλλαγή αυτή αφορά αποκλειστικά τη συγκεκριμένη εβδομάδα λόγω των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο.
Ενημέρωση για καταναλωτές και επαγγελματίες
Οι αρμόδιες αρχές καλούν τόσο τους καταναλωτές όσο και τους επαγγελματίες πωλητές της λαϊκής αγοράς να λάβουν υπόψη τους τη συγκεκριμένη τροποποίηση στο πρόγραμμα λειτουργίας.











