Οι εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας, στη σύλληψη 36χρονου αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Στο πλαίσιο της στοχευμένης επιχείρησης κατασχέθηκαν συνολικά 36 φυτά κάνναβης, πάνω από 2 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης, αλλά και πλήρως αυτοματοποιημένος εξοπλισμός καλλιέργειας, με τον οποίο ο δράστης φέρεται να είχε αναπτύξει ολοκληρωμένη παραγωγή για διακίνηση στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης.
Σύμφωνα με τις αρχές, τα παράνομα κέρδη που θα αποκόμιζε υπολογίζονται στις 90.000 ευρώ.
Είχε κάνει το σπίτι θερμοκήπιο
Ειδικότερα, ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι ο 36χρονος τουλάχιστον από τριμήνου, είχε εγκαταστήσει εντός οικίας όπου διέμενε, εξειδικευμένο εξοπλισμό εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης, με εγκατάσταση δύο θαλάμων παράλληλης καλλιέργειας πλήρως αυτοματοποιημένης ανάπτυξης αυτών, με σκοπό να παράγει, να συγκομίσει και ακολούθως να διακινήσει τις ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβής στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά οφέλη.


Τι βρήκαν στην κατοχή του
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, χθες το πρωί, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε έρευνα, όπου στην κατοχή του συλληφθέντα καθώς και στην οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
- 2 πλήρως αυτοματοποιημένοι θάλαμοι καλλιέργειας, εντός των οποίων, καλλιεργούνταν, εντός πλαστικών γλαστρών, συνολικά 36 φυτά κάνναβης, ύψους έως 1,50 εκατοστά περίπου,
- ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, (φούντα, κλώνοι και φύλλα) συνολικού βάρους 2.159 κιλών,
- ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα, βούτυρο) συνολικού βάρους 246,2 γραμμαρίων,
- 2 ζυγαριές,
- το χρηματικό ποσό των 1.360 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
- 2 κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης αξιόποινων πράξεων,
- τσιγαριλίκι κάνναβης,
- πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών,
- εξοπλισμός αποθήκευσης και εσωτερικής καλλιέργειας κάνναβης (ανεμιστήρες, ιονιστής, λιπάσματα, λαμπτήρες) και
- ιδιόχειρες σημειώσεις, σχετικές με την καλλιέργεια φυτών κάνναβης.

Τέλος, υπολογίζεται πως από την εγκληματική του δράση τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζε θα έφταναν τα 90.000 ευρώ.
Ο 36χρονος θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας.








