Κινεζική εισβολή στο Ναύπλιο – Μια πολιτιστική «γέφυρα» στα Βραχατέικα

Μια μεγάλη ομάδα τουριστών πλημμύρισε τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης, γεύτηκε μανταρίνια από τις αυλές των κατοίκων και έζησε αυθεντικές στιγμές φιλοξενίας.
Κινέζικη εισβολή στά βραχατεϊκα Αναπλιού

Τα Βραχατέικα, μια από τις πιο ιστορικές και ατμοσφαιρικές συνοικίες της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, γέμισαν το πρωί της Παρασκευής από ζωντάνια, μουσικές γλώσσες και φωτογραφικούς φακούς. Μια μεγάλη ομάδα Κινέζων τουριστών έκανε στάση στη γειτονιά, μετατρέποντας για λίγη ώρα τα γενικά ήσυχα αυτή την εποχή στενά σε έναν πολυπολιτισμικό μικρόκοσμο.

Οι επισκέπτες, περιηγούμενοι με ενθουσιασμό στα στενά περάσματα και στις ανθισμένες αυλές, δεν έχασαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικούς καρπούς – κυρίως τα μανταρίνια που κρέμονταν ώριμα από τα δέντρα των λιγοστών μόνιμων κατοίκων της παλιάς πόλης. Το αυθόρμητο αυτό μοίρασμα καρπών έγινε αφορμή για χαμόγελα και συζητήσεις, με τους κατοίκους να υποδέχονται εγκάρδια τους μακρινούς ταξιδιώτες.

Η στάση τους στην περιοχή μετατράπηκε σε ένα μικρό πολιτιστικό δρώμενο: φωτογραφίες μπροστά από τις ασβεστωμένες αυλές, βίντεο ανάμεσα στα πορτοκαλόδεντρα, γέλια, ξεναγήσεις και στιγμές επαφής με μια πόλη που, αν και μικρή, πάντα καταφέρνει να συναρπάζει.

Οι εικόνες του Δημήτρη Μπέκα αποτυπώνουν με ζωντάνια αυτή την απρόσμενη αλλά τόσο χαρακτηριστική σκηνή της ναυπλιακής καθημερινότητας – όπου η ιστορία και η παραδοσιακή γειτονιά συναντούν τη σύγχρονη τουριστική ροή, δημιουργώντας μοναδικά στιγμιότυπα φιλοξενίας και ανταλλαγής κουλτούρας.

Η αυθεντικότητα, η απλότητα και η ανθρώπινη επαφή ήταν, για ακόμη μια φορά, τα στοιχεία που έκαναν τους επισκέπτες στο Ναύπλιο να «πάρουν μαζί τους» κάτι περισσότερο από απλές φωτογραφίες: μια εμπειρία.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

newsletter banner anagnostis