Από την Κίο της Βιθυνίας στη Νέα Κίο της Αργολίδας – Μια ιστορική αναδρομή

Τιμητική εκδήλωση μνήμης και προσφυγικής ιστορίας από τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Κίου
Νέα Κίος ψαρόβαρκες

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου, στο πλαίσιο του φετινού πολιτιστικού θεσμού ΚΙΑΝΑ 2025, διοργανώνει μια ιδιαίτερη εκδήλωση ιστορικής μνήμης και προσφυγικής ταυτότητας με τίτλο «Από την Κίο της Βιθυνίας στη Νέα Κίο της Αργολίδας», την Κυριακή 10 Αυγούστου και ώρα 20:30, στο Λαογραφικό Μουσείο Νέας Κίου.

Ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Μανινής, τ. Δήμαρχος Νέας Κίου, ο οποίος θα παρουσιάσει μια ιστορική αναδρομή από τα μυθικά και καθημερινά χρόνια της Κίου στη Μικρά Ασία, μέχρι την εγκατάσταση των προσφύγων στη Νέα Κίο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και ο Κωνσταντίνος Ματθαιουδάκης, μαθητής Λυκείου, ο οποίος θα συμβάλει με δική του παρουσίαση στο αφηγηματικό ταξίδι της προσφυγικής διαδρομής, ενισχύοντας το εκπαιδευτικό και διαγενεακό χαρακτήρα της βραδιάς.

Η εκδήλωση θα συνοδευτεί από παρουσίαση σπάνιου φωτογραφικού υλικού που καταγράφει τη ζωή πριν και μετά τη μετακίνηση των προσφύγων και έχει παρουσιαστεί για πρώτη φορά στον Σύλλογο Αργείων «Ο Δαναός», τον Δεκέμβριο του 2024.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nova franchise 370x300
newsletter banner anagnostis